default-image

Βραδιά κλήρωσης για το τοπικό ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Βραδιά κλήρωσης για το τοπικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δεύτερης περιόδου στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ ξεκινά! Απόψε στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο GRAND θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους ανόδου και παραμονής, ανοίγοντας έτσι μια καινούργια συναρπαστική σελίδα στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΣΗ μέσω της ανακοίνωσης προσκαλεί όλα τα σωματεία να παραστούν στη διαδικασία και να μάθουν το πρόγραμμα στους ομίλους, που συγκροτήθηκαν μετά το τέλος της πρώτης περιόδου.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη περίοδο δε θα τεθούν πάλι αντιμέτωπες, αλλά θα αντιμετωπίσουν μόνο τις ομάδες του άλλου ομίλου. Για παράδειγμα, στον όμιλο ανόδου ο Ρούβας, που προέρχεται από τον 1ο Όμιλο, θα παίξει εντός-εκτός έδρας μόνο με ΠΟΑ, ΑΟΤ, Ρωμανό, Αστέρα Μ. και Ζαρό, που προέρχονται από το 2ο Όμιλο. Επίσης, το ίδιο ισχύει και στον όμιλο παραμονής. Για παράδειγμα, ο ΕΓΟΗ από το 2ο Όμιλο θα παίξει μόνο με τις ομάδες του 1ου Ομίλου εντός-εκτός έδρας, δηλαδή με Μοίρες, Ασίτες, ΑΕΚ, Α.Ε. Ηρακλή/Θέρισο και Ανάληψη.

Η δεύτερη περίοδος θα έχει διάρκεια 10 αγωνιστικών. Στον όμιλο προβλέπονται πλέι οφ για τον τίτλο, εφόσον η πρώτη ομάδα δεν πιάσει το όριο των +6 βαθμών από τη δεύτερη θέση, αλλά και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό. Από τον όμιλο παραμονής υποβιβάζονται ο Πατούχας και η ομάδα που θα τερματίσει στην 9η θέση, ενώ οι ομάδες από την 5η ως την 8η θέση εμπλέκονται σε πλέι άουτ για τον απευθείας υποβιβασμό άλλης μιας ομάδας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η ως την 4η θέση παραμένουν οριστικά στην κατηγορία.

Για τη συμμετοχή του Πατούχα, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ απευθύνθηκε στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ σχετικά με το αν μπορεί να συμμετέχει ή όχι στη δεύτερη περίοδο. Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας είναι ότι πρέπει να συμπεριληφθεί, παρότι έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, καθώς πρόκειται για δεύτερη περίοδο και όχι για νέα διοργάνωση. Αυτή η εξέλιξη ευνοεί τις ομάδες του 1ου Ομίλου, που θα πάρουν άνευ αγώνα έξι βαθμούς στα παιχνίδια που θα έχουν στο πρόγραμμά τους τον Πατούχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News