default-image

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, κέρδισε 5-1 την Καλλιθέα

Ποδόσφαιρο
Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, κέρδισε 5-1 την Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ακόμα μία φορά, η ΑΕΚ πρόσφερε θέαμα στους περίπου 10.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να επικρατήσει με το εμφατικό 5-1 της Καλλιθέας .

Τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις συνέχισε η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, τείνει να κάνει το υπόλοιπο της σεζόν διαδικαστικό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η άνοδός της στην πρώτη κατηγορία. Κάθε εβδομάδα, με την ομάδα να δένεται ακόμα περισσότερο, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει αντίπαλος που θα μπορέσει να σταματήσει το δρόμο προς την άνοδο.

Αυτή τη φορά, θύμα ήταν η Καλλιθέα η οποία αποχώρησε από την Καλογρέζα με τη βαριά ήττα με 5-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Ιβάν Μπρέσεβιτς ο οποίος σημείωσε ακόμα τρία τέρματα.

Η μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο μεσοβδόμαδα, ανέβασε τη ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Στην άμυνα ο Λαμπρόπουλος είχε στο πλάι του τον Σαρρή, ενώ ο Πεταυράκης έμεινε στον πάγκο με τον Γροντή να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο.

Στο κέντρο, ρόλο κόφτη είχε ο Γιόχανσον που έκανε την πρώτη του εμφάνιση από το ξεκίνημα. Μπροστά του σε ρόλο δημιουργών βρέθηκαν οι Μάνταλος και Ανάκογλου. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπρέσεβιτς με τους Αραβίδη και Ντούνη στα πλάγια αυτής.

Το ότι η ΑΕΚ είναι ανώτερη από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, είναι δεδομένο, ωστόσο είναι αναγκασμένη να το αποδεικνύει και σε κάθε ματς. Κάτι που έκανε και απέναντι στην Καλλιθέα καθώς χρειάστηκε λιγότερο από ένα τέταρτο για να «καθαρίσει» το ματς.

Στην πρώτη φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 7' ο Ντούνης έκανε το κόρνερ και ο Αραβίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αφού αυτή πρώτη κόντραρε στους αμυντικούς της Καλλιθέας.

Ξανά από κόρνερ στο 11' η ΑΕΚ πέτυχε γκολ για το 2-0. Αυτή τη φορά, εκτελεστής ήταν ο Μάνταλος ο οποίος βρήκε τον Μπρέσεβιτς και ο Κροάτης με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ο τελευταίος, δεν έδειχνε διατεθειμένος να μείνει εκεί και έτσι στο 39' με εντυπωσιακό σουτ από τα 25 μέτρα έκανε το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη όπου σημειώθηκαν στο πρώτο πεντάλεπτο δύο τέρματα. Αρχικά, η Καλλιθέα σε εξαιρετική αντεπίθεση στο 47' μείωσε σε 3-1 με ωραίο πλασέ του Ντουρμισάι.

Στο 49' όμως, η ΑΕΚ πέτυχε και τέταρτο τέρμα όταν ο Ντούνης έκανε την κάθετη πάσα στον Μπρέσεβιτς ο οποίος με ωραίο πλασέ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Στο 54' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Νίκου Παντελή, καθώς ο Πίκολο αποβλήθηκε για φάουλ στον Μπρέσεβιτς εκτός φάσης.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων, ωστόσο ταυτόχρονα ήθελε να ευχαριστήσει και τους περίπου 10.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Έτσι, στο 66 ο Ντούνης έκλεψε την μπάλα και με πλασέ, έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Ανάκογλου, Γιόχανσον (59' Ζόριτς), Αραβίδης (74' Τσεβάς), Μάνταλος, Ντούνης, Μπρέσεβιτς (68' Φαγέ).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (46' Ντουρμπισάι), Ματσάντο, Μιχαλόπουλος (58΄ Μπριλάκης), Αρναρέλλης, Αριανούτσος (64' Σταμόπουλος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News