Αθλητισμός

Ένας… πρίγκιπας για τη FIFA

Ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν, έκανε γνωστό πως πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, απέναντι στους Ζεπ Μπλάτερ και Ζερόμ Σαμπάν. "Θα διεκδικήσω την προεδρία της FIFA γιατί πιστεύω ότι είναι ώρα να απομακρυνθούμε από την διαμάχη για τη διοίκηση και να επικεντρωθούμε ξανά στον αθλητισμό.

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Ήρθε μετά από προσεκτική μελέτη και πολλές συζητήσεις με αξιοσέβαστα μέλη της FIFA, εδώ και λίγους μήνες. Το μήνυμα που άκουσα ξανά και ξανά, ήταν ότι είναι ώρα για αλλαγή.

Το παιχνίδι του κόσμου χρειάζεται μία παγκόσμια διοίκηση, μία παγκόσμια ομοσπονδία που να είναι οργανωτική στις υπηρεσίες της, ένα μοντέλο ηθικής, διαφάνειας και καλής διακυβέρνησης.", αναφέρει η δήλωση με την οποία ο πρίγκιπας της Ιορδανίας επισημοποίησε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Ζεπ Μπλατέρ έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα, ειδικά όσον αφορά αυτό της ασιατικής χώρας.

Ο αντίπαλος από του, από το 1998, 78άχρονου Ελβετού προέδρου της FIFA είναι ο τρίτος γιος βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεΐν, και είναι εκπρόσωπος της Ασίας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία από το 2011.  Ζεπ Μπλάτερ, Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν και Ζερόμ Σαμπάν θα διεκδικήσουν την προεδρία της FIFA στις 29 Ιανουαρίου

Σχόλια