default-image

ΑΓΟΡ: Η ιστορία του Κάουνσιλ

Μπάσκετ
ΑΓΟΡ: Η ιστορία του Κάουνσιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία του Βίνσεντ Κάουνσιλ (ο δεύτερος) είναι φυσιολογική. Βλέπετε δεν χρειάστηκε να τα βάλει με θεούς και δαίμονες για να επιβιώσει και να διακριθεί. Η ιστορία του εκ των ηγετών του Ρεθύμνου είναι πιο απλή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει ενδιαφέρον. Γιατί βρήκε εκείνος τον τρόπο να την κάνει ενδιαφέρουσα.

Γεννήθηκε στις 15/10 του 1990, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, ως... ο πέμπτος πενταμελούς οικογένειας (είναι γιος της Janell και του Vincent, ενώ έχει έναν αδελφό, τον Jordan και μια αδελφή, την Μπρία).

Στο Lincoln είχε την ατυχία να βρει μπροστά του τον Lance Stephenson, τον τύπο που παίζει στους Pacers. Από την εφηβεία του κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ ως ένας εκ των κορυφαίων του είδους (και της κατηγορίας) και το αποδείκνυε κάθε φορά που πατούσε το πόδι του στο παρκέ. Οπότε, δεν υπήρχε και μεγάλος χώρος για να παίξει... μπάλα ο Council.

Τον απέκτησε ως τελειόφοιτος, που ο Stephenson είχε κινήσει για αλλού. Στην τελευταία λοιπόν, χρονιά ο νυν παίκτης του Ρεθύμνου είχε 7.9π. και 7.8 ασίστ ανά αγώνα, για να ξεχωρίσει ως point guard. Υπήρχε ωστόσο, ένα θέμα.

Ένα C που δεν ήταν B του έκοψε τη φόρα. Ήταν αυτό που έλειπε για να ανταποκριθεί στα στάνταρ του NCAA. Για αυτό και αντί να πάει κολέγιο, πήγε σε προπαρασκευαστική σχολή: στο Patterson School της North Carolina, που θεωρείται το κορυφαίο στην κατηγορία του -ως προπαρασκευαστικό κολέγιο σε συνδυασμό με την ομάδα μπάσκετ που έχει.

Εκεί θα "έφτιαχνε" τους βαθμούς, αλλά και το όνομα του, στο μπάσκετ. Γιατί πλήθος κόουτς από την αφρόκρεμα των κολεγίων παρακολουθούσε τις προπονήσεις των Bulldogs και άρα εκείνος είχε τη δυνατότητα να τους δείξει από τι είναι φτιαγμένος. Στα highlights του ήταν το κάρφωμα πάνω από αντίπαλο με απλωμένα τα χέρια, στον αιφνιδιασμό (να θυμίσουμε είναι 1.86).

Το Central Florida ήταν μεταξύ των πανεπιστημίων που τον σημείωσαν στη λίστα με τα υπ' όψιν. Όταν τον ρώτησαν για τις διαφορές που βρήκε μεταξύ του Lincoln και του Patterson, είχε πει "απλά χρειάζομαι ένα Β σε ένα μάθημα. Αν το πάρω, όλα θα πάνε καλά. Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα όταν αποφοίτησα και δεν είχα καλύψει τα κριτήρια, αλλά όλα θα πάνε καλά". Επί του προκειμένου (του μπάσκετ) διευκρίνισε πως "στο Lincoln δεν είχαμε τρεις προπονήσεις την ημερα. Αλλά γίνομαι πιο δυνατός, γίνομαι καλύτερος από αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ένα γήπεδο που λειτουργεί όλο το 24ωρο, οπότε μπορώ να περνώ πολλές ώρες, με τη βοήθεια του κόουτς (Chris Cheney -θρύλος της κατηγορίας) που βοηθά πολύ όλα τα παιδιά".

Η κύρια διαφορά ήταν ότι "δεν έχω στην ομάδα τον Lance. Πέρυσι δεν χρειαζόταν να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Αυτή τη σεζόν είμαι υποχρεωμένος να δουλέψω σκληρά και να τραβήξω την προσοχή. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Έχω κάποιες προτάσεις για υποτροφίες. Αυτό που θέλω είναι να πάω στο Kent State, που παίζει ο Justin Greene", επίσης συμπαίκτης του στο Lincoln.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News