Αθλητισμός

Γκέκας: Ας μην ξεγράψουμε τόσο εύκολα την Εθνική

Επέστρεψε στην εθνική ομάδα ο Φάνης Γκέκας και την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα  μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που το έχουν φέρει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο διεθνής επιθετικός εξήγησε πως οι διεθνείς είναι συντετριμμένοι, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την επόμενη μέρα. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ανασύνταξη τώρα», σημείωσε.

«Ας μην ξεγράψουμε αυτήν την ομάδα τόσο εύκολα» κατέληξε ο 34χρονος γράφοντας στο blog της εθνικής ομάδας στο σάιτ της Vodafone.

Αναλυτικά το κείμενό του...

«Το έχω ξαναπεί και τονίσει σε παλαιότερες δηλώσεις μου ότι ο κάθε Έλληνας φίλαθλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές που φορούν το εθνόσημο, είναι οι πρώτοι που θα χαρούν με την επιτυχία κι αυτοί που θα στεναχωρηθούν περισσότερο από την αποτυχία. Δεν θα πρέπει να πιστέψει κανείς ότι γυρνάμε στις ομάδες μας αδιάφοροι ύστερα από μια ήττα από τα Νησιά Φερόε ή ότι αισθανόμαστε καλά με την ιδέα πως μπορεί τελικά να μην συμμετέχουμε στο Euro 2016.

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, που θα αναζωπυρώνουν ένα κακό κλίμα. Είμαστε συντετριμμένοι. Για την εικόνα μας, για το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, για την στεναχώρια που φέραμε στους Έλληνες. Γίνανε πολλά λάθη κι έχουμε όλοι μας σημαντικό μερίδιο ευθύνης, όλοι μας ανεξαιρέτως.

Τελεία όμως. Εδώ πρέπει να βάλουμε μια τελεία και να δούμε άμεσα την επόμενη μέρα, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ανασύνταξη τώρα. Ξεκινώντας από εμάς του ίδιους τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να βρούμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να εφαρμόσουμε άμεσα την συνταγή που μας κράτησε στο υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια.

Η ευθύνη είναι σε εμάς κι έχουμε την εμπειρία και το τσαγανό να την αναλάβουμε για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Θα κοιτάξουμε μπροστά για το καλό της ομάδας, για να ξεχάσουμε μια μελανή περίοδο της Εθνικής όσο πιο γρήγορα, για να κυνηγήσουμε όσες ελπίδες υπάρχουν για την πρόκριση και για να σώσουμε την αξιοπρέπεια της Εθνικής και των παιχτών της. Ας μην ξεγράψουμε αυτήν την ομάδα τόσο εύκολα.

Κοιτάμε μπροστά.

Φάνης Γκέκας»

Σχόλια