Αθλητισμός

-Τι έπαθες Γιάννη μου;

Ζήσαμε πολύ ωραίες σεζόν με τον Γιάννη Αναστασίου να φοράει τη φανέλα του ΟΦΗ και ζήσαμε επίσης την επίπονη προσπάθεια του να ανεβάζει την τεχνική του ως επιθετικός «εκμεταλλευόμενος» την Ευγένιο Γκέραρντ, που είχε και μεγάλη αδυναμία στους σέντερ φορ. Η γνώμη μας ήταν πάντα καλή για τον Γιάννη, που ποτέ δεν μας γύρισε την πλάτη όλα τα χρόνια της καριέρας του στην Ευρώπη, είτε με την Άντερλχετ, είτε με τον Άγιαξ, είτε με τη Ρόντα… Το τηλέφωνο του ήταν σε κάθε περίπτωση  ανοικτό  και ο ίδιος πρόθυμος να μας απαντήσει στα ερωτήματα ή να παρέμβει σε εκπομπές μας.

@Γνωρίζοντας την επιμονή του -που ήθελε πολύ κόπο- να επιτύχει ποδοσφαιρικά, αλλά και βασικά κομμάτια του χαρακτήρα του, πιστέψαμε και στην προπονητική του απόπειρα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα τα πρώτα δείγματα, είχαν γενικώς θετική αποδοχή, μέσα από τις δυσκολίες που είχε να παίξει στα ίσα τον ανταγωνιστικό ρόλο του στο πρωτάθλημα.

@Τι συνέβη όμως ως προπονητής να έχει βγάλει εκείνα  τα άλλα απότομα και μαζί επιθετικά που μοιάζουν με  απωθημένα, κόντρα στον ΟΦΗ; Το σκεφτήκαμε συχνά. Να υπεράσπιζε την πολιτική Αλαφούζου που βρήκε πεδίο τον ΟΦΗ για να παίξει την άνιση μπάλα του στον πόλεμο που έχει ανοίξει με τον Ολυμπιακό; Να του έχουν μεταφέρει ότι κάποιοι στην Κρήτη, λένε διάφορα εναντίον του; Να θεωρεί τον ΟΦΗ από τον οποίο βρήκε το εφαλτήριο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τη δόξα, τα λεφτά του, το όνομα του, ως έναν άλλο ΟΦΗ, επειδή άλλοι τον διοικούν, άλλοι τον ορίζουν και άλλοι τον προπονούν; Κάτι από αυτά, ή κάτι άλλο παρεμφερές, ίσως «παίζει»! Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που θέλει τον άνθρωπο να αλλάζει στην πορεία, αλλά και το συχνό φαινόμενο έξαρσης του εγωισμού. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε ψυχολόγοι, ούτε διαθέτουμε κοριούς της ΕΥΠ.

@Απλά, ο Γιάννης Αναστασίου, στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ, έχασε τη μπάλα, τρελαμένος από την πίεση της κακής εικόνας, από την ήττα, από το ραντεβού με την Αϊντχόβεν και τον Ολυμπιακό. Μόνο που εκεί φαίνεται η ποιότητα και ο χαρακτήρας, στα δύσκολα. Όλα είναι μαθήματα. Φαίνεται πως με τον ΟΦΗ υπάρχει ένα κάρμα, που ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται. Οι λάθος αντιδράσεις του, μπορούν να τον επαναφέρουν…

@Πολλά έχουν γραφεί σαν κριτική. Θα κρατήσουμε δύο: Η αντίδραση του για το πρώτο γκολ και την «στοχευμένη» σέντρα του Στάθη που κατέληξε σε ένα γκολ αριστούργημα από τον Μπεραμπασβίλι. Η εκτίμηση του Αναστασίου, τον εκθέτει. «Νομίζω -είπε-  ότι και στο πρώτο γκολ ήταν μια σέντρα, ένα γέμισμα. Ο παίκτης του ΟΦΗ έβγαλε μια σέντρα, μάλλον κατά λάθος και δεχτήκαμε το γκολ»! Ποιο κατά λάθος Γιάννη μου; Το άλλο έχει σχέση με την καθυστέρηση των 6,5 λεπτών για την καθυστέρηση παικτών του ΟΦΗ που έκαναν καθυστέρηση, αλλά με αντικειμενικά τραυματισμένους τον Λόρια και τον Περογαμβράκη… Υποθέτουμε ότι έχασε κάθε έλεγχο και μάλιστα παρατεταμένο, αφού η ομάδα του με το αδύναμο ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν ανίκανη να τον εκμεταλλευθεί. Το έπραξε η άλλη, την οποία κατηγόρησε για αντιποδόσφαιρο...

@ Τι έπαθες Γιάννη μου;

Σχόλια