default-image

Πέντε χρόνια φυλάκισης στον Πιστόριους

Σπορ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στον Πιστόριους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η ετυμηγορία που ανακοίνωσε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα, στην Πρετόρια προβλέπει φυλάκιση του παραολυμπιονίκη για πέντε χρόνια καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η ποινή κρίνεται μικρή, δεδομένου πως οι κατήγοροι είχαν ζητήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης, ενώ οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με 15 χρόνια. Η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού αθλητή είχε ζητήσει κατ' οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την ποινή.

Η δικαστής ανέφερε πως μία μικρή ποινή θα ήταν ανάρμοστη και θα έστελνε λάθος μήνυμα, ενώ μία εξοντωτική τιμωρία θα έδειχνε πως δεν υπάρχει έλεος για το δράστη, ενώ σκοπός της είναι η ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία μετά την κάθειρξή του.

Ο Πιστόριους, που σηκώθηκε όρθιος για να ακουστεί η ετυμηγορία - όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο - δεν αντέδρασε καθόλου, όπως και η οικογένεια του θύματος.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ο Πιστόριους τιμωρήθηκε με τριετή ποινή φυλάκισης, που όμως έχει για πέντε χρόνια ανασταλτικό χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News