Αθλητισμός

Βαγιάκος: "Ο Ηρόδοτος δεν ασχολείται με διαρροές"

Στον Ηρόδοτο είδαν σίγουρα θετικά τη σημερινή εξέλιξη, με την ΕΠΟ να ζητάει από τους Κρητικούς να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τη Δευτέρα για ν' αποκαλύψουν τις θέσεις τους για ό, τι συνέβη στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηροδότου, Δημήτρης Βαγιάκος, φιλοξενήθηκε στο Ράδιο 98.4 και στην αθλητική εκπομπή του Στέλιο Μαλτεζάκη και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.

Τόνισε, μάλιστα, πως στη Ν. Αλικαρνασσό δεν ασχολούνται με… διαρροές και «σενάρια», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως το ιστορικό σωματείο θα τιμωρηθεί για το αθλητικό κομμάτι και μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η υπόθεση είχε εκδικαστεί όπως γνωρίζετε όμως δεν εκδόθηκε απόφαση, αλλά παραπέμφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, η οποία κάνοντας χρήση ενός άρθρου του καταστατικού όρισε μία επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση. Ακούστηκαν διάφορα, όμως δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά, η μοναδική εξέλιξη που υπάρχει είναι ότι μας ζήτησαν να καταθέσουμε υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Η επιτροπή έχει οριστεί βάση του καταστατικού και γίνεται πρώτη φορά, δεν έχει συσταθεί ξανά επιτροπή με τέτοιο τρόπο.

Ο Ηρόδοτος μπορεί να προσφύγει κατά της αποφάσεως της επιτροπής στο Δ.Σ. της ομοσπονδία όπου θα λειτουργήσει ως «δευτεροβάθμιο» όργανό. Με έγγραφο της η επιτροπή μας ζήτησε να «εκθέσουμε» τα γεγονότα και τις θέσεις μας για το ό, τι συνέβη, αλλά και τα μέτρα που είχαμε πάρει, ότι έγινε στην ουσία και στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ που είχαμε κληθεί σε απολογία. Δεν ασχολούμαστε με διαρροές, όπως βλέπετε πολλές φορές οι διαρροές ανατρέπονται, όταν όμως υπάρχουν αποφάσεις, κλήσεις ή επίσημες ανακοινώσεις από θεσμοθετημένα όργανα ασχολούμαστε. Αυτά που λένε τα σάιτ ίσως είναι εκτιμήσεις του καθενός».

Αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή του Ηροδότου είπε: «Κοιτάξτε τα πράγματα είναι ρευστά, υπάρχει ένα θλιβερό γεγονός που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Όλος ο κόσμος είναι λυπημένος σε κανέναν δεν άρεσε αυτό που έγινε, όπως γνωρίζεται υπάρχει σε εξέλιξη ήδη μία ποινική διαδικασία καθώς έχουν βρεθεί οι δράστες οι οποίοι θα δικαστούν, όσο αναφορά όμως το αθλητικό κομμάτι, εγκαλούνται τα σωματεία ως αντικειμενικά υπεύθυνοι. Ο Ηρόδοτος πέρυσι στο πρωτάθλημα και στους έξι ομίλους της Γ' Εθνικής ίσως να ήταν η μοναδική ομάδα δεν κλήθηκε ούτε μία φορά από την πειθαρχική επιτροπή. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποιο άλλο σωματείο το οποίο δεν κλήθηκε πέρυσι όμως ο Ηρόδοτος δεν δημιουργούσε προβλήματα.

Το παιχνίδι με τον Εθνικό, ήταν παιχνίδι γιορτή, ούτε βαθμολογικό ενδιαφέρον υπήρχε ούτε τίποτα. Υπήρχε μία πολύ καλή φιλοξενία, βραβεύσεις αντιπάλων φιλάθλων και γενικά ένα κλίμα εορταστικό. Δυστυχώς πάντα πλέον πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως 2-3 άτομα μπορούν να δημιουργήσουν κακό στο χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχει, βέβαια, πάντα η αντικειμενική ευθύνη του σωματείου για ό, τι συνέβη στο γήπεδο.

Τα στοιχεία που υπάρχουν και δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα γιατί αυτό είναι αποδεδειγμένο 100% κανείς από το Δ.Σ. του Ηροδότου αλλά και από τους αγνούς φιλάθλους του Ηροδότου δεν είχαν τέτοιο στόχο και προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια όπως έκανε και ο πρόεδρος του Ηροδότου κ. Σαρόγλου ο οποίους προσπαθούσε να τους απομακρύνει αν και υπήρξαν αιφνιδιαστικές κινήσεις, όμως ακόμα και ένας φίλαθλος του Εθνικού σε κατάθεση του ανέφερε ότι τα επεισόδια σταμάτησαν από τους φιλάθλους του Ηροδότου που μπήκαν στην μέση.

Το άσχημο και το «γιατί» που υπάρχει στην οικογένεια του Ηροδότου απ' την στιγμή που επικρατούσε γιορτινή ατμόσφαιρα και θα μπορούσε ο καθένας να κερδίσει το παιχνίδι όμως δημιουργήθηκε ένα σκηνικό που δεν έπρεπε να συμβεί και όπως αναφέρει και η αστυνομία δεν ήταν παραπάνω από δέκα άτομα τα οποία ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Η ΕΠΟ θα αποδώσει δικαιοσύνη και το διοικητικό συμβούλιο θα σταθμίσει τα γεγονός όπως ακριβώς έγιναν και θ' αποδώσει δικαιοσύνη στο αθλητικό κομμάτι, γιατί το ποινικό και όσοι προκάλεσαν αυτό το κακό είναι άλλο θέμα».

Σχόλια