default-image

Έχασε 75-46 από την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έχασε 75-46 από την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚ με 75-46 επηρεασμένος και πάλι από τις πολλές απουσίες με τις οποίες αγωνίστηκε (Γκιστ, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη, Μποχωρίδη και Φώτση).

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κρατά κυρίως το τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο έπαιξε επιθετική άμυνα και έβαλε δύσκολα στους Ρώσους. Σε όλο το υπόλοιπο όμως το τριφύλλι είχε πολλά επιθετικά προβλήματα (σ.σ χαρακτηριστικοί οι μόλις 6π. που σημείωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο).

Εκείνοι που ξεχώρισαν για ήταν οι Παππάς και Γιάνοβιτς (από 11π. έκαστος) που έδειξαν καλώς εννοούμενο θράσος, ενώ ο Μπατίστα κατέθεσε την γνωστή μαχητικότητά και διάθεση που έχει δείξει σε όλα τα φιλικά μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα, ο Σλότερ έμεινε στα «ρηχά» σήμερα όντας άστοχος στα σουτ που δοκίμασε, έδειξε όμως ότι διαθέτει καλό ντράιβ ενώ τρέχει καλά στον αιφνιδιασμό. Οσον αφορά τον Μπλουμς, ο Λετονός ήταν αρκετά άστοχος έχοντας 0/2διπ. και 1/5τριπ. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός επιδόθηκε σε αρκετά τρίποντα έχοντας συνολικά 6/29, ενώ είχε 10/28 δίποντα

Με Χαραλαμπόπουλο στο «4»

Βάσει των τόσων πολλών απουσιών ο Ιβάνοβιτς επέλεξε 5άδα με τον Χαραλαμπόπουλο στο «4», ενώ τις υπόλοιπες θέσεις κάλυψαν οι Διαμαντίδης, Σλότερ, Παππάς και Μπατίστ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από πολύ νωρίς (8-2 στο 3'). Οι πράσινοι δεν «έβγαζαν» συνεργασίες και έτσι αναλώνονταν κυρίως σε ατομικές ενέργειες εκ των οποίων οι περισσότερες σουτ τριών πόντων. Επίσης η ομάδα του Ιβάνοβιτς σπανίως είχε παιχνίδι κοντά στο καλάθι και αυτό μόνο όταν ήταν ο Διαμαντίδης στο παρκέ.

Ετσι η ΤΣΣΚΑ που είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό και περισσότερες λύσεις παγίωσε μια διψήφια διαφορά (27-15, 39-25) που έφτασε ακόμη και το +15 (33-18 στο 15' και 41-26). Αξίζει να σημειωθεί ένα... highlight, καθώς ο Μπλουμς με τρίποντο από το οκτώ μέτρα στην εκπνοή, μείωσε για την ομάδα του σε 41-29 στο ημίχρονο.

Άμυνα, Γιάνκοβιτς και στους... έξι!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και μπήκε καλά γιατί έπαιξε άμυνα, κάτι που δεν έκανε με ιδιαίτερη συνέπεια στις πρώτες δύο περιόδους. Η πίεση των παικτών του Ιβάνοβιτς δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Ρώσους και είναι χαρακτηριστικό ότι για επτά λεπτά είχαν σημειώσει μόλις 4π. Στο ίδιο διάστημα, το τριφύλλι έπαιζε πιο ορθολογικά, και με τον Γιάνκοβιτς να δίνει πολύτιμες λύσεις (αλλά και τους Μπατίστα, Σλότερ)κατάφερε να μειώσει μέχρι και τους 6 (41-35 στο 24').

Στα τελευταία λεπτά ωστόσο υπήρξε μια χαλάρωση και έτσι ο Μαρκοϊσβίλι που σημείωσε συνεχόμενους πόντους, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ιτούδη να πάει στην τελευταία περίοδο με «αέρα» 12π.

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού δεν συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ιβάνοβιτς κράτησε τον Διαμαντίδη στον πάγκο, έριξε στο παρκέ τους «πιτσιρικάδες», με την ΤΣΣΚΑ να κυριαρχεί πλήρως. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχασαν εντελώς τον δρόμο προς το καλάθι σημειώνοντας μόλις 6π. Ετσι η διαφορά σταδιακά ανέβαινε (60-40, 69-42) και έφτασε ακόμη και το +31 (75-44), λίγο πριν το φινάλε του ματς.

Ετσι ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 2η θέση του «Gomelsky Cup» με την Λιέτουβος Ρίτας η οποία νωρίτερα κέρδισε (82-66) την Νινζί Νοβγκοροντ να τερματίζει στην 3η

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-26, 52-40, 75-46

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News