Αθλητισμός

Γλυνιαδάκης: Γουστάρω που είμαι στην Εθνική έστω κι αν ήμουν επιλογή ανάγκης

Μπορεί ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης να μην ήταν  στα αρχικά πλάνα του Φώτη Κατσικάρη, αλλά... μπήκε στο κάδρο μετά την απόφαση του Κώστα Κουφού να μην συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής για το Μουντομπάσκετ.

Έστω και έτσι, ο διεθνής σέντερ αισθάνεται τιμή που φορά το εθνόσημο και δηλώνει, στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, πως: «Εμένα μου αρέσει πολύ που είμαι εδώ, το θεωρώ πραγματική τιμή. Να το πω απλά, γουστάρω να είμαι εδώ! Έστω κι αν ήμουν μια επιλογή ανάγκης».

«Είχα στο μυαλό μου πως μετά την άρνηση του Κώστα Κουφού, μπορεί να υπάρξει μια κλήση. Το είδα πολύ θετικά όμως από την αρχή. Μου άρεσε η ιδέα αυτή και φυσικά είπα ναι. Είχα ήδη αρχίσει και να γυμνάζομαι, γιατί έτσι κι αλλιώς γύρω στις 20 Αυγούστου ξεκινούν όλες οι ομάδες και είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε αρχικά.

Ερωτηθείς αν το είδε πιο... εγωιστικά, καθώς η κλήση του έγινε μετά την άρνηση κάποιου άλλου παίκτη, απάντησε: «Έχω κοπεί από πολλές προετοιμασίες της Εθνικής Ομάδας για να φτάσω να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αλλά το θεωρώ πραγματικά τιμή και κάτι ξεχωριστό να βρίσκεται κάποιος εδώ. Ο κόσμος βλέπει την Εθνική με ένα άλλο μάτι, διαφορετικό από ότι τους συλλόγους. Αγαπάει πολύ αυτή την ομάδα και αυτό κάνει ακόμη καλύτερο και μεγαλύτερο το να βρίσκεσαι εδώ. Εμένα μου αρέσει πολύ που είμαι εδώ, το θεωρώ πραγματική τιμή. Να το πω απλά, γουστάρω να είμαι εδώ! Έστω κι αν ήμουν μια επιλογή ανάγκης. Και τα δίνω όλα κάθε μέρα για την ευκαιρία αυτή που μου παρουσιάστηκε».

Για το κλίμα στην ομάδα, βάσει και της εμπειρίας του, σχολίασε: «Είναι καλύτερο από ότι έχω συναντήσει ποτέ ίσως. Κανένας δεν αισθάνεται ξένος. Είμαστε ήδη μια ομάδα εκτός γηπέδου και αυτό που μένει, αυτό που τώρα θέλουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε ομάδα και εντός γηπέδου. Γι αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Όλο αυτό το ξεχωριστό κλίμα, κάνει πιο ιδιαίτερη και τη δική μου παρουσία εδώ».

Αναφερόμενος τέλος στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ τόνισε: «Συμμετέχουν τεράστιες ομάδες, είναι μια τεράστια πρόκληση. Πρώτος στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε κάτι καλό στο γήπεδο. Και αυτό πρέπει να είναι η βάση μας. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, πολλά καινούρια παιδιά και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για όλους. Ο στόχος μας είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι όταν πατήσουμε το παρκέ».

Σχόλια