Αθλητισμός

«Έφαγε» 40.000 ευρώ για να ποντάρει στο Μουντιάλ

Δεσμοφύλακας υπεξαίρεσε λεφτά κρατουμένων και πόνταρε στο Μουντιάλ. Υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από το ταμείο προσωπικών λογαριασμών των κρατουμένων, διερευνούν οι Αρχές της Λευκωσίας, με την Κυπριακή Αστυνομία να συλλαμβάνει έναν 39χρονο δεσμοφύλακα.

Ο δεσμοφύλακας ήταν διαχειριστής του ταμείου στο οποίο κατατίθενται τα χρήματα των καταδίκων που προέρχονται, από την εργασία τους εντός των φυλακών, από ποσά που έχουν κατά την είσοδό τους στη φυλακή, είτε από όσα δίνουν οι συγγενείς τους. Τα χρήματα αυτά πιστώνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς και χρησιμοποιούνται για αγορές από το παντοπωλείο των φυλακών. Το υπόλοιπο επιστρέφεται με την αποφυλάκιση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δεσμοφύλακας 39 ετών φέρεται να παραδέχθηκε, προφορικώς, ότι πήρε τα χρήματα. Για την παράνομη πράξη του φέρεται να επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους. Πάντως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάθος με τον τζόγο και τα χρήματα που πήρε τα ξόδεψε σε στοιχήματα κατά την περίοδο του Μουντιάλ.

Η αναπληρωτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ανέφερε ότι ετοίμασε επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας παράλληλα με την ποινική.

Στο μεταξύ, ο 39χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια