Αθλητισμός

Πρότειναν το ΑΦΜ του Εργοτέλη στον Ολυμπιακό Βόλου

Ανατριχιαστική ήταν για τους παρευρισκόμενους «Εργοτελίτες» παράγοντες η αναφορά σε μια από τις προτάσεις που έπεσαν στις απανωτές συσκέψεις που γίνονται για το τι μέλλει γενέσθαι στον Εργοτέλη, να παραχωρηθεί ο ΑΦΜ της ΠΑΕ Εργοτέλης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου!

Με την πρόταση αυτή θα έπαιρνε τη θέση του Εργοτέλη στο τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας η ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με έναν από τους «πολέμιους» της ομάδας, τον Αχιλλέα Μπέο, και η ιδιοκτησία της κρητικής ΠΑΕ θα μετέφερε τα οικονομικά βάρη που έχει επωμισθεί σε Δημόσιο και άλλους τρίτους στη θεσσαλική ομάδα, σε ένα πλαίσιο συμφωνίας.

Η πρόταση έπεσε στο «σώμα» των συσκέψεων ως μια αναγκαία εναλλακτική λύση από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Δημήτρη Παπουτσάκη και στηρίχθηκε με επιχειρήματα από συνεργάτες του. Η απόκρουση ωστόσο υπήρξε έντονη έως οργισμένη από επιφανείς Εργοτελίτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ιστορικό σύλλογο και δεν άφηνε περιθώρια περαιτέρω υποστήριξης στους εισηγητές αυτής της ανιστόρητης «εναλλακτικής».

Αν και φέρεται να είναι ακόμη σε ισχύ μπρος στο αδιέξοδο, καθώς ο Εργοτέλης ως οντότητα ΠΑΕ είναι επί ξύλου κρεμάμενος και η μόνη ορατή λύση στο αδιέξοδο των οικονομικών είναι το «μάννα εξ ουρανού»! Στην ανατριχιαστική αυτή για την ιστορία του συλλόγου πρόταση δεν τεκμηριώνονται πάντως προχωρημένες επαφές για την προώθηση του σχεδίου, ενώ είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει διερευνήσει και με άλλες ΠΑΕ την περιβόητη φόρμουλα του ΑΦΜ για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

Τις τελευταίες μέρες πάντως γίνονται απανωτές συσκέψεις στον Εργοτέλη, με την παρουσία της ιδιοκτησίας, της διοικούσας και επιφανών στελεχών, για να βρεθούν λύσεις στο οξύ οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ, η οποία έχει εκχωρήσει πλέον του 70% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ερχόμενης σεζόν σε χρέη προηγούμενων χρήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό που ορίζεται από το νόμο θα πρέπει να καλύψει πάλι προηγούμενα χρέη.

Στις συσκέψεις έχουν πέσει πολλές προτάσεις, πέρα από αυτή της παραχώρησης του ΑΦΜ, η οποία ήταν μία από αυτές αλλά έκανε αλγεινή εντύπωση, όπως ο υποβιβασμός του Εργοτέλη στη Γ' εθνική, που δεν καρποφόρησε, γιατί κανείς δεν το ήθελε. Οι άλλες ενδιάμεσες λύσεις που έχουν συζητηθεί είναι να αναζητηθούν χορηγοί και νέοι σύμμαχοι για να βρεθούν χρήματα, ακόμη και να πάνε την ομάδα σε άλλο «στρατόπεδο», αφού από τον περασμένο μήνα γνωστοποιήθηκε στους επιτελείς της ΠΑΕ ότι οι γνωστές «κρητικές» ενισχύσεις έχουν λάβει τέλος. Ούτε αυτές οι προτάσεις όμως δεν ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις.

Για την κατάσταση του Εργοτέλη η δήλωση του προέδρου της Διοικούσας Γιάννη Δασκαλάκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος να χαρακτηρίσει τη σεζόν που έρχεται «καθοριστική» εμπεριέχει την όλη ουσία. Μόνο που αυτή τη στιγμή και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο ιστορικός σύλλογος πορεύεται με μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας της έλλειψης πόρων να εκτελέσει και τα βασικά προγράμματα προκειμένου να επιτύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, ώστε να κρατηθεί στα έσοδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος και να επιβιώσει.

Στ.Μ.

Σχόλια