default-image

"Ο Πιστόριους πρέπει να ζήσει με τη συνείδηση του"

Αθλητισμός
"Ο Πιστόριους πρέπει να ζήσει με τη συνείδηση του"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την απελευθέρωση του Όσκαρ Πιστόριους με εγγύηση μέχρι την έναρξη της δίκης για το φόνο της Ρίιβα Στίνκαμπ, η οικογένεια του αδικοχαμένου μοντέλου στήριζε τον Νοτιοαφρικανό αθλητή.

Οι συγγενείς του θύματος πίστευαν πως ο χαμός της Ρίιβα ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Από ότι φαίνεται άλλαξαν στάση, αφότου άκουσαν την απολογία του Πιστόριους και τι είχαν να πουν οι μάρτυρες.

Ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίνκαμπ είπε πως ο Πιστόριους δεν θα πρέπει να πάψει να αισθάνεται άσχημα για την πράξη του, ακόμα κι αν το δικαστήριο τον κρίνει αθώο.

"Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα διαθέτει και πόσο καλή εκπροσώπηση έχει. Θα πρέπει να ζει με αυτή την πράξη στη συνείδηση του αν επιτρέψει στους δικηγόρους του να λένε ψέματα για αυτόν. Αν πάλι λέει την αλήθεια, ίσως να μπορέσω να τον συγχωρήσω μια μέρα. Αν όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως ισχυρίζεται, τότε θα πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει. Μόνο εκείνος γνωρίζει την αλήθεια", τόνισε σε δηλώσεις του.

Ο Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και περιμένει τη δίκη. Κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης. Κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη αν κριθεί ένοχος.

Η μητέρα της Ρίιβα φάνηκε ενοχλημένη από τα λουλούδια που δέχθηκε από την οικογένεια του αθλητή. "Ναι αλλά αυτό τι σημαίνει;", αναρωτιέται και προσθέτει "η αδερφή του και οι γονείς του δεν έφταιξαν σε τίποτα. Πρέπει να είναι συντετριμένοι".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News