Γιατί επιλέγουμε να μένουμε σε λάθος σχέσεις;

Ψυχολογία
Γιατί επιλέγουμε να μένουμε σε λάθος σχέσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρία Κανδεράκη λύνει τον "γόρδιο δεσμό" που μας κρατά εγκλωβισμένους σε βασανιστικές σχέσεις

Μετά από τις τρεις σεζόν τηλεοπτικής παρουσίας η εκπομπή «Ανδριανή» με παρουσιάστρια την Ανδριανή Αγγελιδάκη έχει καταφέρει να αποκτήσει διαδραστική σχέση με τους πιστούς τηλεθεατές.

Έπειτα από αίτημα τηλεθεάτριας λοιπόν η συστημική ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Κανδεράκη συνομίλησε με την Ανδριανή αναφορικά με το γιατί επιλέγουμε να μένουμε σε λάθος σχέσεις. Σε σχέσεις που μας δυσκολεύουν, μας αγχώνουν, μας κρατούν πίσω.

Ποιες εσωτερικές διεργασίες μας σταματούν να προχωρήσουμε παρακάτω και να αλλάξουμε τη ζωή μας και τελικά οι επιλογές μας, μας καθορίζουν ή μας εγκλωβίζουν;

Πως μπορεί να σταθεί ένας νέος άνθρωπος στα πόδια και συναισθηματικά και πρακτικά; Γιατί παραμένουμε σε σχέσεις στις οποίες δεν βιώνουμε χαρά ή ακόμα χειρότερα μας δυσκολεύουν; Πώς γινόμαστε παρατηρητές του εαυτού μας ώστε να δούμε τα τρωτά μας σημεία και να τα διορθώσουμε;

Η Μαρία Κανδεράκη, η οποία σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι κάτοχος αντίστοιχων μεταπτυχιακών τίτλων στις ΗΠΑ, δίνει τις απαντήσεις στα προαναφερθέντα ερωτήματα.

Έτσι ανοίγει διάπλατα τις πόρτες ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παρελθόντος και να γίνουμε ένας «νέος εγώ», ένας ερωτεύσιμος άνθρωπος που μαζί του θα θέλουν να μείνουν άλλοι άνθρωποι γοητευτικοί, επικοινωνιακοί, τρυφεροί και ευφυής.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News