Έκθεση με τίτλο «Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!»

Πολιτισμός
Έκθεση με τίτλο «Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεισμός, μέσα από τα μάτια των παιδιών

Εγκαινιάστηκε χθές Τετάρτη η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!» που συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Λάρισας.

Μια έκθεση με πρωταγωνιστή τις ιστορίες, τις μαρτυρίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, με επίκεντρο τους σεισμούς που έγιναν στην πόλη της Λάρισας. Αποκορύφωμα βεβαίως ήταν ο μεγάλος σεισμός του Μαρτίου του 2021.

Σε μιά καταστροφή τα συναισθήματα και οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι έντονα τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Το άγχος ο πανικός τα καρδιοχτύπια με πρωταγωνιστή τον θυμό. 

Αναμφίβολα, αυτό που ξεχωρίζει στην Έκθεση είναι οι ζωγραφιές και οι μαρτυρίες των παιδιών. Από τις τάξεις του Δημοτικού έως τις τάξεις του Λυκείου, μικρά παιδιά και έφηβοι, προσεγγίζουν το βίωμα του σεισμού με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Κυριαρχούν συναισθήματα φόβου, πανικού, αλλά και χαράς που χάνονται μαθήματα. Ισχυρές δόσεις αθωότητας και χιούμορ, όπως ακριβώς συνάδει με την παιδική ηλικία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News