«Άμα βραδιάσει» με την Ελένη Τζατζιμάκη και τον Μιχάλη Χρυσουλάκη

Πολιτισμός
«Άμα βραδιάσει» με την Ελένη Τζατζιμάκη και τον Μιχάλη Χρυσουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,05 Σεπ 2022, 21:00
Στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου
Η μελωδία, η αρμονία και ο ρυθμός ενώνονται στα bossa, swing και jazz ballads τραγούδια για ένα πιάνο και μια φωνή στον κήπο του Μουσείου

Στο «Άμα βραδιάσει», τον μουσικό κύκλο του Ιστορικού Μουσείου, θα συνταξιδέψει το κοινό, σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 βράδυ, με την Ελένη Τζατζιμάκη (φωνή) και τον Μιχάλη Χρυσουλάκη (ηλεκτρικό πιάνο) στην Αμερική της Jazz των 30s και 40s. Η μελωδία, η αρμονία και ο ρυθμός ενώνονται στα bossa, swing και jazz ballads τραγούδια για ένα πιάνο και μια φωνή στον κήπο του Μουσείου, σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένες συνθέσεις του τζαζ ρεπερτορίου που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την παγκόσμια μουσική κοινότητα.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

- Με ρίζες από την Κρήτη, η Ελένη Τζατζιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε μοντέρνο και jazz τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν. Το 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος “Κίρκη” (“Μετρονόμος”) σε μουσική των Λεωνίδα Μαριδάκη, Απόστολου Βαζούρα και Γιώργου Παπαχρηστούδη και στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου. Το 2013 έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό τραγουδιού στο Saint Symphorien d' Ozon στη Λυών της Γαλλίας, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος “Soulfully” με επανεκτελέσεις/διασκευές τραγουδιών του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου από ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών (τζαζ, ροκ, fado, ρεμπέτικο, κλασικό ρεπερτόριο). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη Βυζαντινή Μουσική και είναι μαθήτρια της Νεκταρίας Καραντζή. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές.

- Ο Μιχάλης Χρυσουλάκης ζει και εργάζεται ως τζαζ πιανίστας στο Ηράκλειο, απ' όπου κατάγεται. Σπούδασε στο Leeds College of Music (ΒΑ Honors in Jazz Studies, 1999), στο Royal Welsh College of Music & Drama (Postgraduate Diploma in Music, 2002) και στο University of West London (Master of Music in Performance, 2011). Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Manchester Metropolitan University (Doctor of Philosophy, 2016). Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Τζαζ Πιάνου & Αυτοσχεδιασμού στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η σημερινή μουσική εκδήλωση και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο της γενικής εισόδου του Μουσείου (7,5 ευρώ). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι (πάντα) δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News