Συναυλίες με τίτλο «Η κρητική λύρα σε ένα μουσικό πολιτισμικό ταξίδι» έρχονται στην Κρήτη

Πολιτισμός
Συναυλίες με τίτλο «Η κρητική λύρα σε ένα μουσικό πολιτισμικό ταξίδι» έρχονται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Κυριακή,14 Αυγ 2022, 21:00
Στον Λέντα
Το μουσικό σχήμα ‘’Labyrythmos’’ υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με χρώματα Κρήτης, Ελλάδας, Μ. Ασίας, Πόντου και αρώματα Μεσογείου

Συναυλίες με τίτλο «Η κρητική λύρα σε ένα μουσικό πολιτισμικό ταξίδι» θα δώσει το μουσικό σχήμα “Labyrythmos”, αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου στον Λέντα, την Παρασκευή 19 Αυγούστου στη Ζίντα και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Αντισκάρι. Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του συγκροτήματος, «στόχος μας, η προβολή και διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού της μουσικής μας παράδοσης ανά την Ελλάδα και γενικότερα. Η βάση της προσπάθειάς μας εντοπίζεται στην αγάπη μας για τον ρυθμό (εξ ου και το όνομα του σχήματος) και στην πεποίθησή μας ότι σήμερα η ανάγκη συναναστροφής διαφορετικών ανθρώπων, διαφορετικής κουλτούρας, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο “Labyrythmos” υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με χρώματα Κρήτης, Ελλάδας, Μ. Ασίας, Πόντου και αρώματα Μεσογείου, από γνωστά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, με διασκευές και δικές μας μουσικές δημιουργίες».

Το μουσικό σχήμα αποτελούν οι: Καλεμάκης Αλέξανδρος (κρητική και πολίτικη λύρα, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι), Εύα Κορνάρου (τραγούδι), Αντωνάκης Δημήτρης (λαούτο, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι), Στεφανάκη Μαρία (μπεντίρ, τουμπερλέκι), φιλική συμμετοχή Harry Lohrmann (ακορντεόν, τραγούδι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News