Η παράσταση «Μικρασία» αύριο στην πλαζ του ΕΟΤ

Πολιτισμός
Η παράσταση «Μικρασία» αύριο στην πλαζ του ΕΟΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,11 Αυγ 2022, 21:00
Στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο
Η «Μικρασία» αποτελεί μια μουσική-θεατρική παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

Την παράσταση «Μικρασία» του Λεωνίδα Παπαδόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο.

Η «Μικρασία» αποτελεί μια μουσική-θεατρική παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Με στραμμένο τον νου στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες και με ενδελεχή έρευνα σε μαρτυρίες στα αρχεία του προσφυγικού Ελληνισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και τις ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς τραγουδισμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, η παράσταση αποτελεί έναν φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες που δεν κατάφεραν να τις αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές.

Μέσα στις καρδιές των επιζώντων η Μικρασία έγινε σύμβολο και μύθος του πλούτου και της αντοχής ετούτου του λαού, που πάντα θα αγκαλιάζει Ανατολή και Δύση. Με ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών, η παράσταση θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου και με πρωταγωνιστές τη Θεοδώρα Σιάρκου, τον Κωνσταντίνο Κάππα, τη Νίκη Παλικαράκη, τον Αλέξανδρο Καλπακίδη, τη Στέλλα Κρούσκα, τη Δώρα Θωμοπούλου και τους μουσικούς επί σκηνής Νίκο Τουρνάκη και Απόστολο Μωραΐτη.

Σε μια σπάνια θεατρική εμφάνιση, στην παράσταση συμμετέχει η Ελένη Ροδά, η οποία ερμηνεύει τα τραγούδια της «Μικρασίας» μαζί με τον υπόλοιπο θίασο.

Συντελεστές

Η δραματουργική σύνθεση και η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, η σκηνογραφία-ενδυματολογία του Γιώργου Λυντζέρη, η κινησιολογική επιμέλεια της Στέλλας Κρούσκα, η μουσική και η μουσική επιμέλεια της Λιάνας Τζερεφού και ο σχεδιασμός των φωτισμών της Χριστίνας Φυλακτοπούλου. Θεατρολόγος-βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μάνος Δαμασκηνός, ενώ στη μουσική διδασκαλία είναι οι Νίκος Τουρνάκης και Απόστολος Μωραΐτης. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Σήφης Μάινας και τις φωτογραφίες η Μιράντα Παπαδοπούλου.

Παίζουν οι Θεοδώρα Σιάρκου, Κωνσταντίνος Κάππας, Νίκη Παλληκαράκη, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλλα Κρούσκα, Δώρα Θωμοπούλου, Νίκος Τουρνάκης, ενώ σε μια μοναδική θεατρική εμφάνιση θα απολαύσουμε την Ελένη Ροδά. Παίζουν ζωντανά μουσική επί σκηνής οι Νίκος Τουρνάκης και Απόστολος Μωραΐτης.

Εισιτήρια

Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ (προπώληση 13 ευρώ), ενώ εισιτήρια πωλούνται στα εξής σημεία: ticketservices.gr και viva.gr, βιβλιοπωλείο «Γραφή» (τηλ. 28410/26.422) και βιβλιοπωλείο «Προμηθέας» (τηλ. 28410/89.121).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News