«Η Έξοδος- Σιπυλίνα» στο μικρό κηποθέατρο Αλατσατιάνων

Πολιτισμός
«Η Έξοδος- Σιπυλίνα» στο μικρό κηποθέατρο Αλατσατιάνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,29 Ιουλ 2022, 21:30
Στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»
Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Καϊσαρλή, που παρουσιάζει ο Σύλλογος Αλατσατιανών

Ένα οδοιπορικό στη Σμύρνη τού χθες, μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας, που ζωντανεύει επί σκηνής μέρες χαράς μα και στιγμές τρόμου και αγωνίας, τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας από τον διωγμό έως την άφιξή τους στην Ελλάδα και τα πρώτα τους βήματα σε μια καινούργια ζωή, θα λάβει χώρα σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου και αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Η Έξοδος – Σιπυλίνα» του Αντώνη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Καϊσαρλή, που παρουσιάζει ο Σύλλογος Αλατσατιανών, στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ.

«Δε θα ξεχάσουμε ποτέ»

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να πλαισιώνουν μουσικά την παράσταση αποκλειστικά και μόνο υπέροχα, χαρισματικά πλάσματα από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου. Με το μοναδικό, πηγαίο ταλέντο τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά, παίζοντας ζωντανά επί σκηνής νοσταλγικές μελωδίες από κανονάκι, στιβαρούς ήχους κρουστών και γλυκές νότες λαούτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλατσατιανών.

Συντελεστές

Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Καϊσαρλή και η σκηνογραφία-ενδυματολογία της Μάνιας Ράδοβιτς. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Ασλάνογλου (κρουστά), Καλλιόπη Τζαγάκη (κανονάκι) και Κωνσταντίνος Τζαγάκης (λαούτο).

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αναστασιάδου Έλενα, Βασιλάκης Χρήστος, Ζηδιανάκη Ελένη, Καϊσαρλή Ζωή, Καϊσαρλής Δημήτρης (παιδί), Καλομοίρη Ελένη, Καραντεμοίρη Μαρία, Κουδουμάς Κωνσταντίνος, Λαβεντζάκης Βασίλης, Μαθιουδάκη Γεωργία, Μαματζάκης Γεώργιος, Μάστακας Θανάσης, Μοσχούρη Βάσω, Παντελιδάκη Άννα, Παπακωνσταντίνου Νατάσα, Παύλου Καίτη, Ράδοβιτς Μάνια, Σκουρογιάννη Μαρία και Σωμαράκη Πόπη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News