Μέμος Μπεγνής στο neakriti.gr: «Η Κρήτη είναι το σπίτι μου»

Πολιτισμός
Μέμος Μπεγνής στο neakriti.gr: «Η Κρήτη είναι το σπίτι μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγαπημένος ηθοποιός Μέμος Μπεγνής μίλησε στο neakriti.gr για την παιδική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, την αγάπη του για την Κρήτη, τα παιδικά του χρόνια στη Σούδα, αλλά και την «εξόρμηση» στην Πρέβελη

.Στην Κρήτη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, στο πλαίσιο της παιδικής παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»,  η οποία συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, μίλησε στο neakriti.gr για την παράσταση, τα παιδικά του χρόνια στη Σούδα, την αγάπη του για την Κρήτη, αλλά και για την «εξόρμησή» του στην Πρέβελη...

Η κλασική παιδική ιστορία του Ιουλίου Βερν, σε μια πετυχημένη διασκευή

«Δεν ευλογώ τα γένια μου, αλλά πρόκειται για μια παράσταση που μας ταξιδεύει απλά και σοφά, ώστε να είναι κατανοητό και από τα πολύ μικρά παιδιά. Πρόκειται για μια μαγική σκηνοθεσία από τον Γιάννη Παπαθανασίου, φανταστικά σκηνικά, είναι όλα 3D, με προβολείς σε υψηλή ανάλυση πάνω σε λευκό καμβά. Το να έχεις ένα σκηνικό μόνιμο και να βάζεις – αφαιρείς πράγματα, ειδικά σε ένα τέτοιο έργο που έχει τόσους διαφορετικούς χώρους, αρχικά δεν συμφέρει οικονομικά και δεν θα ήταν και πειστικό. Με την συγκεκριμένη τεχνοτροπία 3D, στα σκηνικά κινούνται άνθρωποι και ζώα, δίνοντας μια παραπάνω ικανοποίηση στα παιδιά, καθώς μένουν με την αίσθηση ότι είναι μέσα στο έργο».

Στην παράσταση, είχα για ακόμα μια φορά, μια επιτυχημένη συνεργασία με την Ναταλία Δραγούμη. Είναι η τέταρτη φορά που συνεργάζομαι μαζί της, είναι ο άνθρωπός μου στο θέατρο. Πρόκειται για μια καταπληκτική συνεργασία, κάτι που φαίνεται και στο αποτέλεσμα της παράστασης. Πιστεύω οτι βγάλαμε κάτι πολύ όμορφο και σοφό, για να το απολαύσουν τα παιδιά.

Το παιδικό κοινό είναι πιο δύσκολο από το ενήλικο

Το παιδικό κοινό είναι πιο δύσκολο από το ενήλικο. Και αυτό γιατί ένα παιδί είναι πάντα πιο αυθόρμητο, είναι δύσκολο να το κρατήσεις συγκεντρωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Θα θέλει να τσιμπήσει κάτι, να σηκωθεί, να πάει στην τουαλέτα. Πρέπει να το εντυπωσιάσεις αρκετά για να το κάνεις να μην αποσπάται από κάτι άλλο.

Η Κρήτη είναι το σπίτι μου, μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια

Η Κρήτη είναι το σπίτι μου, όποτε έρχομαι είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Είναι από τα δύο - τρία νησιά της Ελλάδας που είναι τα «τοπ» μου. Επίσης, η Κρήτη μου θυμίζει πολύ τα παιδικά μου χρόνια. Ένας από τους λόγους που το λατρεύω είναι επειδή όταν ήμουν παιδί είχαμε έρθει για δύο χρόνια στην Σούδα με τον πατέρα μου που ήταν στρατιωτικός. Πάντα όταν έρχομαι εδώ, μου βγάζει κάτι το συγκινητικό. Το κοινό του νησιού όποτε έρχομαι μου δείχνει τεράστια αγάπη και με «αγκαλιάζει». Είναι μια συγκινητική εμπειρία.

Με το #metoo, ο κόσμος έχει ένα βήμα να μιλήσει - Για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχει ήδη μιλήσει η δικαιοσύνη

Ναι, το #metoo είναι ένα πολύ σημαντικό κίνημα, γιατί ο κόσμος έχει ένα «βήμα» να μιλήσει. Η παρενόχληση είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε όλους τους χώρους και σε όλες τις δουλείες, όχι μόνο στο θέατρο. Ευτυχώς είναι η μειοψηφία όπου συμβαίνει, εγώ προσωπικά έχω καλές εμπειρίες στο χώρο. Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν χρειάζεται να μιλήσω, για τον ίδιο έχει ήδη μιλήσει η δικαιοσύνη.

Όσο ήμασταν στην Κρήτη για τις παραστάσεις, βρεθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες και στην Πρέβελη. Συνδυάσαμε περιοδεία με… διακοπές. Δεν γινόταν να μην κάνουμε το συνδυασμό αυτό, ειδικά αφού βρεθήκαμε σε ένα τόπο με τόσο όμορφες θάλασσες. Είχαμε πάρει όλο τον θίασο μαζί μας στην εκδρομή. Περάσαμε φανταστικά, η παραλία της Πρέβελης είναι μαγευτική.

Ετοιμάζουμε μια ακόμη θεατρική παράσταση τον Οκτώβριο, το «Μπεντ» του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Χώρα, που αφορά στον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936.

Φωτογραφίες Instagram

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News