Πολιτισμός

Χανιά: Μια έκθεση που μας «ταξιδεύει» στη Σμύρνη

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου «χτυπούσε» η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922, ένας περίπατος στο «Παρίσι του Λεβάντε», μια πόλη πολυεθνική και ονειρεμένη

H Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύ καρπος» και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνδιοργανώνουν την Έκθεση Αρχειακού Υλικού, «Eύμορφος Πόλις». Μια έκθεση με ταχυδρομικά δελτάρια από τη Σμύρνη από τη συλλογή του Προέδρου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Λουκά Χριστοδούλου και του ηθοποιού και συλλέκτη, κ. Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της Έκθεσης.

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου «χτυπούσε» η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922, ένας περίπατος στο «Παρίσι του Λεβάντε», μια πόλη πολυεθνική και ονειρεμένη, μέσα από καρτ ποστάλ της περιόδου της ακμής της. Τότε, που το ελληνικό στοιχείο έδινε τον τόνο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, στην οικονομία, στα γράμματα και στις τέχνες.

Η Έκθεση ανοίγει αυλαία μεθαύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Ώρες Λειτουργίας: 11.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, που ισχύουν για την covid 19. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19.00, ενώ στο πλαίσιό της, θα ακολουθήσει την ίδια μέρα, ώρα 20:00, ομιλία του κ. Λουκά Χριστοδούλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στον 1ο όροφο του κτιρίου.

Η Έκθεση διοργανώνεται με τη μεγάλη συνδρομή από Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια