Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Παιδικό θέατρο «Η ιστορία του κρυμμένου διαμαντιού πλάι στις ντοματιές»

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 9:00 μμ, Κηποθέατρο «Μ. Χατζηδάκις»

Μια περιπέτεια γεμάτη βασιλιάδες, γέρους σοφούς, αστείες και αλληγορικές καταστάσεις

Η παράσταση «η ιστορία του κρυμμένου διαμαντιού πλάι στις ντοματιές», θα φιλοξενηθεί στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 21:00.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια διαδραστική παιδική παράσταση η οποία είναι βασισμένη σε 7 ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, με ζωντανή μουσική και τραγούδια του Αμαζονίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ιστορίες είναι μόνο ορισμένες πέτρες! Πράσινες πέτρες, κίτρινες πέτρες, κόκκινες πέτρες…

Οι ιστορίες γράφονται μόνο για να σημαδέψουν ένα σημείο ή ένα δρόμο. Η δουλειά της ανασκαφής μέσα σε κάθε ιστορία, για να βρεθεί το διαμάντι που κρύβεται… είναι υπόθεση του καθενός…

Χόρχε Μπουκάι

Σε μια πολύ μακρινή χώρα ζούσε ένας αγρότης. Ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού κομματιού γης όπου καλλιεργούσε δημητριακά. Μια μέρα ενώ δούλευε στο χωράφι του είδε κάτι που έλαμπε δυνατά.

“Πρέπει να είναι διαμάντι, θα έχει τεράστια αξία. Πω, πω, πόσα πράγματα θα μπορούσα να κάνω αν πουλήσω το διαμάντι…. Όμως…. Τώρα που το ξανασκέφτομαι…. Αυτή η πέτρα είναι ένα δώρο του ουρανού και οφείλω να την φυλάξω και να την χρησιμοποιήσω μόνο σε περίπτωση ανάγκης”.

Πήρε λοιπόν διαμάντι και το έθαψε στον κήπο του σπιτιού, ανάμεσα στις ντοματιές κι έβαλε από πάνω μια κίτρινη πέτρα για να σημαδέψει το σημείο.

Ο αγρότης είχε ένα παιδί. Μια μέρα ο αγρότης θέλησε να του μιλήσει για το μεγάλο μυστικό: «Θα σου πω ένα μυστικό. Κάτω από τον σωρό με τις κίτρινες πέτρες είναι θαμμένο ένα διαμάντι, που είναι ο θησαυρός της οικογένειάς μας.… Και για να βρεις το διαμάντι, θα πρέπει να …. «διαβάσεις τις 7 πέτρες»….

Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι στα μονοπάτια της καρδιάς, μια περιπέτεια γεμάτη βασιλιάδες, γέρους σοφούς, αστείες και αλληγορικές καταστάσεις….!

Μια δια δραστική παράσταση βασισμένη σε 7 ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, με ζωντανή μουσική και τραγούδια του Αμαζονίου.

Δραματουργία: Ειρήνη Κουτσάκη

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κουτσάκη – Αντώνης Διαμαντής

Παραγωγή: Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Παίζουν: Αντώνης Διαμαντής, Ειρήνη Κουτσάκη, Μυρτώ Παπαδοπούλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια