Η «Επίμονη Τέχνη» στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Η «Επίμονη Τέχνη» στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρότζεκτ που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events

Το πρότζεκτ η «Επίμονη τέχνη» θα φιλοξενηθεί σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 20:00, στο Capsis Astoria Hotel.

Συγκεκριμένα η έκθεση θα είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του θρυλικού Έλληνα δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για ένα πρότζεκτ που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η εικαστική καλλιτέχνιδα Χρύσα Μπαρζόκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η “Επίμονη Τέχνη” είναι ένα project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η εικαστική καλλιτέχνιδα Χρύσα Μπαρζόκα.

Η πρώτη “Επίμονη Τέχνη” διεξήχθη στο Μπενσουσάν Χάν στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία ενώ ακολουθήσαν και άλλες με ακόμη μεγαλύτερη...

Το project επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ενεργό δυναμικό της Αrt fair Thessaloniki. Περισσότερες εκθέσεις και γεγονότα Τέχνης ακολούθησαν, με τελευταία έκθεση στις Σπέτσες αφιερωμένη στη μεγάλη Καλλιτέχνιδα Ελένη Μπούκουρα Αλταμουρα η οποία εξελίχθηκε στις 22 Αυγούστου 2019 και με την υποστήριξη του Δήμου Σπετσών.

Αμέσως μετά το 32ο συνέδριο που διοργανώθηκε, 28 Φεβρουαρίου 2020 τα έργα των εκλεκτών καλλιτεχνών θαύμασε πλήθος φιλότεχνων στο Παρίσι.

Επόμενος σταθμός ήταν πόλη του Φωτός με τιμώμενο πρόσωπο τον αξιότιμο Γάλλο πρόξενο Philippe Ray ο οποίος μέσω των ενεργών πολιτιστικών δράσεων άγγιξε εικαστικές χορδές 23 επίμονων καλλιτεχνών οι οποίοι φιλοτέχνησαν θέματα "Ελληνογαλλικής φιλίας" & εκθέτοντας στην γκαλερί du Colombieur στην καρδιά του Παρισιού.

Το πρότζεκτ με πατρίδα την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης και έμβλημα τον λευκό Πύργο υποδέχθηκε ο Πύργος Άιφελ Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 δύο κουλτούρες μια καρδιά, η δική μας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ. Τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στην ΕΝΤΌΣ ΕΚΤΌΣ Covid-19 εποχή με το project της Επίμονης Τέχνης…

Η 1η έκθεση Τέχνης που έγινε ζωντανά με θέμα τις ημέρες της καραντίνας, παρουσίασε σημαντικά έργα με σημεία στίξης την ιστορία του μέλλοντος... Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες οι θεατές έγιναν μέρος του πρότζεκτ!

Η εποχή του Covid-19 άφησε το δικό της στίγμα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα επηρέασε τον χώρο των καλλιτεχνών. Αυτό το χρονικό διάστημα εμείς οι καλλιτέχνες της «Επίμονης Τέχνης» εκφραζόμασταν μέσω της τέχνης μας σε επιφάνειες τις οποίες & εκθέσαμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο τίτλος της έκθεσης ήταν "Εντός εκτός Covid-19”.

Ένα αφιέρωμα στα συναισθήματα της νέας εποχής που μοιραστήκαμε.

Δευτέρα 6 Ιουλίου θεατές και καλλιτέχνες του πρότζεκτ θα έχουμε & θα έχετε την ευκαιρία να εκθέσουμε και να βρεθείτε ανάμεσα σε έργα τέχνης σε ένα υπέροχο περιβάλλον όπως αυτό του Capsis Astoria Hotel το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η έκθεση θα είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του θρυλικού Έλληνα δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη. "Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ" Ένας ύμνος στον Άνθρωπο, ποιητή, συγγραφέα, φιλόσοφο, στοχαστή...

Η πολυμορφία των καλλιτεχνών είναι χαρακτηριστική. Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, video art, Art perfomance, contemporary Art... Σας περιμένουμε Δευτέρα 6 Ιουλίου από τις 20.00 σε ένα project που δεν πρέπει να χάσετε...!

Καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμόπουλος Arc N Scu , Θεώνη Αρφανάκη, Κατερίνα Βλάχου Anais Anais, Άννα Γιακουμάκη, Βιολέτα Γαζέα, Κωνσταντίνος Γιαννακούλας, Κοσμάς Δαλακλής, Σταύρος Δίτσιος, Δρυάδες εν πλω, Γιάννης Καμίνης, Αλέξανδρος Καρόζας, Καλλιόπη Κώνστα, Νεκτάριος Κουνενάκης, Ειρήνη Λαζαρίδου, Χρύσα, Μαρία Μπόζια, Μαρία Νενάδη, Κατερίνα Πατραγκού, Dorothy Paszyńska, Μαρία Σεραφειμίδου, Kirsikka Soustiel, Μαρία Στειακάκη, Suzdaltseva, Γεωργία Τρουλή, Νέλλυ Τσιακιρίδου, Παναγιώτης Φτάρας.

Ραντεβού στο Capsis Astoria Hotel Ηράκλειο- Κρήτη - Πλ. Ελευθερίας Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Είσοδος ελεύθερη Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς, και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, σας παρουσιάζουμε την “Επίμονη Τέχνη” μία σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες, συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης μίας ημέρας, στην οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες ανάμεσα από τους ανθρώπους τους οποίους μας δένουν κοινά ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη και συν εκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρο μας με φορέα αποκλειστικά την δική μας κοινή προσπάθεια.

Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη επίμονη, την δική μας τέχνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News