Πολιτισμός

"Να ξαναβρούμε αυτά που μας ενώνουν" - Δράση στην πλατεία Νικαίας 21/6

«Φεστιβαλάκι γειτονιάς» με θεατρικό παιχνίδι, καλό φαγητό και μουσική

Πρόσκληση από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για Πρόσφυγες και Μετανάστες στο «Φεστιβαλάκι γειτονιάς» με θεατρικό παιχνίδι, καλό φαγητό και μουσική την Κυριακή 21 Ιουνίου το απόγευμα στην πλατεία Νικαίας στον Μασταμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού, για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας, τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και το Ε.Σ.Υ. από ενδεχόμενη κατάρρευση, ξαναβρισκόμαστε στις πλατείες της πόλης μας παρέα πια με τη γνώριμη ατομική μας ευθύνη, κρατώντας πάντα αποστάσεις και μέτρα ατομικής προστασίας, για να φάμε, να παίξουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε και να ξαναβρούμε όλα αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά τα λίγα που μας διχάζουν.

Αυτήν την περίοδο κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για τους αόρατους εχθρούς που μας περιβάλλουν και μας επιτίθενται: τον κορωνοϊό, τους μετανάστες, τα ελληνοτουρκικά.

Εμείς όμως βλέπουμε άλλους εχθρούς, ορατούς και με ονοματεπώνυμα: νομοσχέδια που περνούν χωρίς ουσιαστική διαβούλευση που εξαθλιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, το νερό, το περιβάλλον, κανάλια και σαιτς μεγαλοδημοσιογράφων και "κουμπάρων" που τσεπώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τα στραβά μάτια, ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους να μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς κανένα βοήθημα, εργασιακά δικαιώματα να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων, αδιαφορία και απαξίωση του Ε.Σ.Υ, πρόσφυγες που πετάγονται έξω από δομές και σπίτια χωρίς καμία πρόβλεψη για την ουσιαστική τους ένταξη... εν ολίγοις μια χώρα να βυθίζεται σε οικονομική κρίση ενώ λίγοι και "άριστοι" τα τσεπώνουν και ταυτόχρονα ρατσιστές, ξενοφοβικοί και θρησκόληπτοι δίνουν παραστάσεις σε πλατείες των πόλεων μας.

Ο εχθρός ο δικός μας δεν ζει στις γειτονιές μας. Οι γείτονές μας ό,τι φύλο, θρησκεία και εθνικότητα κι αν έχουν, κολυμπάνε στο ίδιο καζάνι που βράζει μαζί με μας. Δεν στέκονται απέναντί μας, ούτε εμείς απέναντί τους.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, σας περιμένουμε την Κυριακή 21/6 το απόγευμα, στην πλατεία Νικαίας στον Μασταμπά να τα πούμε από κοντά, να "ξεφορτωθούμε" ό,τι μας βαραίνει με θεατρικό παιχνίδι, καλό φαγητό και μουσική.

Συμμετέχουν Το Καπνισμένο Τσουκάλι, Οι Κρεμάστρες, οι φίλες μας, αλλά και όλων των παιδιών, Βάσω και Βίκυ και η ομάδα διανομών της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου που θα μαζεύει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια