Καστρινή Αποκριά: Τσικνίζουν οι Ηρακλειώτες στην καρδιά της πόλης

Πολιτισμός
Καστρινή Αποκριά: Τσικνίζουν οι Ηρακλειώτες στην καρδιά της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παίρνουν» φωτιά οι ψησταριές στο Ηράκλειο

Από νωρίς άρχισε να μαζεύεται κόσμος για να τιμήσει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι, ντυμένοι, βαμμένοι και κυρίως με πολύ καλή διάθεση άρχισαν να μαζεύονται έξω από το Δημαρχείο, για να συμμετάσχουν στο μεγάλο πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το πάρτι της Τσικνοπέμπτης, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια με ομάδες χορού και dj να δίνουν το ρυθμό και να ξεσηκώνουν τον κόσμο με απίστευτο κέφι και ζωντάνια.

Από νωρίς το απόγευμα η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, δ/νση Ντένη Σκανδαλάκη ακολούθησε τη διαδρομή: 18:10 Οδός Χάνδακος, 18:30 Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), 18:50 Πεζόδρομος Λ. Δικαιοσύνης, 19:10 Πεζόδρομος Ίδης, 19:30 Πλατεία Κορνάρου.

Στον Πεζόδρομο της Λ. Δικαιοσύνης το γαϊτανάκι και παραδοσιακοί αποκριάτικοι χοροί από όλη την Ελλάδα» από την Σχολή χορού, μουσικής και παραστατικών τεχνών «Οι Κρείττονες», έδωσαν μία ξεχωριστή νότα.

Ο Ξυλοπόδαρος Circus Camino χορεύει σε αποκριάτικους ρυθμούς, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, ενώ οι «Batala Creta» με τα τύμπανά τους ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας διέσχισαν τον πεζόδρομο της Λ. Δικαιοσύνης και συνεχίζουν. Οι Fire Show από τον Circus Camino, είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Στις 20:30 «Οι Τροβαδούροι του Ήλιου» τραγουδούν στον ρυθμό της αποκριάς, ενώ στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου θα γίνει η Καστρινή γαμήλια καντάδα και γαϊτανάκι.

Από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησαν κανταδόροι και συνέχισαν στους πεζόδρομους Δαιδάλου, Περδικάρη, Κοραή, Μιλάτου, Μεραμβέλλου, κάνοντας στάσεις για το «γαϊτανάκι» και καταλήγοντας  στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Εκεί έχει στηθεί ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο αποκριάτικου παραδοσιακού κρητικού γάμου!

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη με την παραδοσιακή χορευτική ομάδα Ε.Μ.& Κ. Φαραζάκη. Σχολή χορού, μουσικής και παραστατικών τεχνών, «Οι Κρείττονες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News