Πολιτισμός

Η κόρη του Μίμη Φωτόπουλου, ανασύρει μνήμες & μιλά για τον πατέρα της

Οι άγνωστες πτυχές του καλλιτέχνη, 33 χρόνια μετά το θάνατό του

Έκθεση με έργα του σπουδαίου ζωγράφου, σύντομα στα Χανιά

Τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του αξέχαστου Μίμη Φωτόπουλου, έχοντας περάσει στο πάνθεον των ιερών τεράτων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έρχονται στο φως άγνωστες πτυχές του. Ο κορυφαίος Μίμης Φωτόπουλος δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος κωμικός ηθοποιός , αλλά και εξαιρετικός λογοτέχνης, ποιητής και ζωγράφος.

Η Άννα Φωτοπούλου, κόρη του αξέχαστου ηθοποιού βρέθηκε στα Χανιά για να επιμεληθεί την έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου. Τη συναντήσαμε στην παλιά πόλη.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος... Στο σπίτι ήθελε ησυχία, δεν δημιουργούσε φασαρίες ποτέ, ήταν μπορώ να πω ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Τι να πρωτοθυμηθώ δεν ξέρω. Μια εποχή δούλευε πάρα πολύ. Γύρω στις 16 ώρες. Δεν τον βλέπαμε πολύ. Μας έλειπε», ανέφερε η Άννα Φωτοπούλου.

Ο Μίμης Φωτόπουλος έγραψε τέσσερις ποιητικές συλλογές ,δύο θεατρικά έργα και τρία αυτοβιογραφικά. Την περίοδο της Δικτατορίας ασχολήθηκε, με τη ζωγραφική. Είχε μείνει μόνος με τις δύο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ.

Ανασύροντας μνήμες των παιδικών της χρόνων η Άννα Φωτοπούλου μίλησε για την περίοδο που ο πατέρας της ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένος στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Έργα ζωγραφικής του Μίμη Φωτόπουλου θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για μια μοναδική έκθεση που αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια