"A los Amigos": Το Φεστιβάλ Τάνγκο και οι μέρες & νύχτες γιορτής!

Πολιτισμός
"A los Amigos": Το Φεστιβάλ Τάνγκο και οι μέρες & νύχτες γιορτής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“A los Αmigos” θα πει «για τους φίλους», επομένως είναι η ανιδιοτελής προσφορά και κατάθεση της ιστορίας, της μουσικής και της τεχνικής του tango

Φέτος τo Tango Festival “A los Amigos” γίνεται 7 χρονών. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2013 και η μικρή του ιστορία αποδεικνύει πόσο έντονα είναι το πάθος και η αγάπη για το tango μιας τελικά -όχι-και-τόσο-μικρής ομάδας ανθρώπων από κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο (κάθε χρόνο συμμετέχουν στην κρητική διοργάνωση χορευτές από 30 χώρες και πλέον!) επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι ο χορός, η διασκέδαση αλλά και η μάθηση δεν έχουν σύνορα.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ μεγαλώνει και επεκτείνεται, διότι έχει καταφέρει να αναμείξει πολιτισμούς, γλώσσες και ιστορίες άλλων τόπων, οι οποίοι ενώνονται, συγχωνεύονται και γίνονται ένα. Οι δρόμοι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου πλημμυρίζουν από μελωδίες νοσταλγικές και από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών που γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά στο Ρέθυμνο!

“A los Αmigos” θα πει  «για τους φίλους», επομένως είναι η ανιδιοτελής προσφορά και κατάθεση της ιστορίας, της μουσικής και της τεχνικής του tango στους λάτρεις αυτού του χορού. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ενσωματωθούν στη γιορτή, να γνωρίσουν και να γνωριστούν με ξένες κουλτούρες και να ξενυχτίσουν χορεύοντας.

Για το λόγο αυτό επιλέγονται από τη διοργάνωση καταξιωμένοι δάσκαλοι για να μοιραστούν τις γνώσεις και την καλλιτεχνική δημιουργία τους με το κοινό. Φέτος, το φεστιβάλ πλαισιώνεται από τους Mariano Frumboli & Juana Sepulveda, Fabian Salas & Lola Diaz, Javier Rodriguez & Moira Castellano, Fernando Sanchez & Ariadna Naveira, όλοι τους “ιερά τέρατα” του Τάνγκο για τους γνώστες και με πολυετή προσφορά στον κύκλο του tango.

Μέσα στις 5 μέρες, που λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ, από τις 28/08 ως τις 01/09 προσφέρονται μαθήματα & προβολές ταινιών στο Σπίτι του Πολιτισμού από το πρωί έως το βράδυ, ενώ τα απογεύματα γίνονται οι γνώστες «μιλόνγκες» στο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών, οι οποίες απογειώνονται τις βραδινές ώρες στο στάδιο Μελίνα Μερκούρη με τα Shows των καλλιτεχνών και τις υπέροχες μελωδίες από τους μουσικούς και την ορχήστρα Tango Sonos.

Πίσω από τη διοργάνωση του φεστιβάλ βρίσκεται η κ. Σοφία Γαλανάκη. Η κ. Γαλανάκη, δασκάλα του tango στο νομό αλλά και αναγνωρισμένη χορεύτρια στο εξωτερικό, δεν έχει αναλάβει μοναχά την οργάνωση και το σωστό προγραμματισμό του φεστιβάλ. Βρίσκεται πίσω από την άφιξη, την αναχώρηση αλλά και παραμονή του κάθε  συμμετέχοντα. Επιπλέον, συντονίζει τα μαθήματα, τις εκδηλώσεις και τη φιλοξενία όσων επέλεξαν το Ρέθυμνο για να μάθουν tango, παντρεύοντας τα ήθη και έθιμα της Κρήτης με την κουλτούρα όλων των υπολοίπων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα φεστιβάλ, μένουν μονάχα όμορφες αναμνήσεις αλλά και ανυπομονησία για το επόμενο, αφού ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Τόσο γρήγορα ώστε να μετρούν τις μέρες για να συναντηθούν ξανά στο επόμενο φεστιβάλ, παλιοί και νέοι Φίλοι, για να γευτούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις μέσα από τις μαγικές στιγμές που τους προσφέρει το Α los Αmigos.

Για να ζήσετε κι εσείς κάτι από τη μαγεία αυτή δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ:

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής & του Δήμου Ρεθύμνου και υποστηρίζεται από τοπικές επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους:

καφέ μπαρ Μόνιτορ, Σαβοϊδάκης ΑΕ Αρτοζαχαροπλαστική, Σούπερ Μάρκετ Παπαδάκης και τα εστιατόρια Αλάνα, Βασιλική Κουζίνα, Ελαία, Casa di Haris, Hasika Η Ελλάδα σε μπουκιές, Μαρουβάς, 1600 Ράκι Μπαράκι, Ρακοδικείο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News