Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Το Έργο του Δομ. Θεοτοκόπουλου στις «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 7:30 μμ, Μία εκδήλωση για το έργο του Δομ. Θεοτοκόπουλου

Η Έφη Φουντουλάκη στις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας για το έργο του Δομήνικου Θοετοκόπουλου

Οι Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας φιλοξενούν την Έφη Φουντουλάκη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne, η οποία θα μιλήσει με θέμα: «Το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» ως το πιο υπερβατικό εικαστικό ιδίωμα που γεννήθηκε ποτέ στη Δύση.

Η Έφη Φουντουλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1950. Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1988 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I - Panthéon - Sorbonne, ως υπότροφος του γαλλικού κράτους.

Ήταν μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης και του διεθνούς συνεδρίου για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ηράκλειο, 1990). Δίδαξε το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Πατρών, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 1999 έως το 2018 δίδαξε ως Επίκουρος καθηγήτρια στο Πάντειον Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού), στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει μια μελέτη για το έργο του Θωμά Φανουράκη στο βιβλίο Θ. Φ.: Ζωγραφική (εκδ. Δήμος Ηρακλείου, 2002) και είναι συγγραφέας του βιβλίου Επαναφορά στον Greco (1η έκδοση: 1998, Βικελαία Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου, Ηράκλειον, 2η έκδοση: 2005, Νεφέλη, Αθήνα).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2 - 4) την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Εθελοντισμού.

Υπεύθυνη: Μάρα Παναγιωτάκη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια