Ένα «Ζάλο» με σεβασμό στην παράδοση!

Πολιτισμός
Ένα «Ζάλο» με σεβασμό στην παράδοση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κρητικό τραγούδι με τους γνήσιους εκφραστές Μανόλη Δρακάκη και Μπάμπη Κασαπάκη

Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας τα γνήσια κρητικά ακούσματα, τα τραγούδια που πατούν πάνω στα βήματα της παράδοσης σπανίζουν.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκπρόσωποι αυτής της όμορφης κρητικής παράδοσης και μέσα από την αγάπη τους για την Κρήτη, την μουσική, τους πρωτομάστορες και την παλιά γνήσια τέχνη «γεννούν» διαμάντια!

Ένα τέτοιο διαμάντι είναι «Το Ζάλο», το νέο τραγούδι που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία των Μανώλη Δρακάκη και Μπάμπη Κασαπάκη, δύο γνήσιων εκφραστών της κρητικής μουσικής, που συνεργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η μουσική στο εξαιρετικό αυτό τραγούδι ανήκει στον Μπάμπη Κασαπάκη και οι δύο μαντινάδες είναι από τον Άρη Λαμπράκη (η πρώτη) και από τον συνθέτη του τραγουδιού (η δεύτερη).

Ποιος άλλος απ' τον έρωτα

σε τόσο λίγο χρόνο,

παλάτια χτίζει και χαλά

με ένα βλέμμα μόνο.

Ο χωρισμός ακολουθεί

τον έρωντα στο ζάλο,

αν η αγάπη δε μπορεί

τόπο να βρει μεγάλο.

Ο Μανώλης Δρακάκης είναι στη λύρα και στο τραγούδι, ο Μπάμπης Κασαπάκης στο λαούτο, ο Κώστας Μαρκάκης έπαιξε κιθάρα και κρουστά και μπάσο ο Γιώργος Τζωρτζάκης.

Η ηχοληψία-μίξη ήχου έγιναν από τον Κώστα Μαρκάκη και η ηχογράφηση και τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στο studio Αstra που ανήκει στον ίδιο. Την σκηνοθεσία στο βίντεο έκανε ο Περικλής Μοσχολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News