default-image

«Κοίτα τη δουλειά σου»: Οι PhotoSapiens μάγεψαν με τις φωτογραφίες τους κάτω από την Ακρόπολη

Πολιτισμός
«Κοίτα τη δουλειά σου»: Οι PhotoSapiens μάγεψαν με τις φωτογραφίες τους κάτω από την Ακρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

19 επαγγέλματα έδωσαν ζωή στο εγκαταλελειμμένο μοτέλ «Ξενία» - Η έκθεση βάζει πλώρη και για εξωτερικό

Το πρώτο του ταξίδι έκανε το ξεχωριστό φωτογραφικό project «Κοίτα τη Δουλειά σου», μία δουλειά που έχει αυτό το κάτι.. το κάτι διαφορετικό.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης η τελευταία μέρα της έκθεσης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη…

Όπως λέει στο neakriti.gr ο φωτογράφος και μέλος της ομάδας PhotoSapiens Σπύρος Ανδρουλάκης, οι φωτογραφίες με τα 19 επαγγέλματα τοποθετήθηκαν σε ένα παλιό κτίριο της Πλάκας, κοντά στην Αρχαία Αγορά και από το παράθυρο έμπαινε το φως… μπορούσες να δεις την Ακρόπολη!

«Το ιδανικό για εμάς είναι να εκθέτουμε τις φωτογραφίες σε ένα χώρο που έχει κάποιο υπόβαθρο. Απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω, το συγκεκριμένο κτίριο έχει μια μικρή ιστορία και είναι κάτω από την Ακρόπολη» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου που είδε το project, σύμφωνα με τον φωτογράφο «το κοινό της Αθήνας έχει διαφορετικά ερεθίσματα από αυτά των Κρητικών. Μας επισκέπτονταν και απλός κόσμος αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι κάθονταν αρκετή ώρα σε κάθε φωτογραφία και εξέταζαν τις λεπτομέρειες. Εν τέλει, το feedback που πήραμε ήταν πολύ καλό. Μας έκαναν πολλές ερωτήσεις και τους ενδιέφερε να μάθουν γιατί επιλέξαμε ως μέρος φωτογράφησης έναν εγκαταλελειμμένο χώρο και όχι το χώρο εργασίας του κάθε επαγγελματία.».

Και γιατί λοιπόν, επέλεξαν να βγάλουν τα… κλικς τους στο εγκαταλελειμμένο μοτέλ «Ξενία» στον Καρτερό;

Όπως τονίζει ο ίδιος «αυτό που παρουσιάζουμε θέλουμε να είναι ανατρεπτικό, φυσικά όχι προκλητικά ανατρεπτικό… Θέλουμε όμως αυτό που κοιτάζει ο κόσμος να είναι ένας οικείος χώρος και αυτό επιδιώξαμε στο project που διήρκησε ένα χρόνο και τρεις μήνες».

Μία έκθεση για καλό σκοπό

Όπως και στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια στο Ηράκλειο, έτσι και στην Αθήνα η έκθεση είχε σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη «και το κοινό της Αθήνας ήταν ευαισθητοποιημένο πάνω σ’ αυτό το θέμα. Ρωτούσαν για τις δομές κι εμείς απαντούσαμε βάσει όσων ξέρουμε. Πάντα εξηγούσαμε για τη δουλειά που γίνεται στο Χωριό, ενώ είχαμε και ενημερωτικό φυλλάδιο που μπορούσαν να πάρουν οι επισκέπτες.».

Το «Κάνε τη δουλειά σου» βάζει πλώρη και για άλλα μέρη

«Μας ζητήθηκε να ταξιδέψει η έκθεση σε Λονδίνο και Χαλκίδα. Παράλληλα ετοιμάζουμε και κάποια άλλα projects που θέλουν κάποιο χρόνο.

Όμως η “Κάνε τη δουλειά σου” δρομολογείται, γίνονται συζητήσεις να βγει στο εξωτερικό και πιθανότατα το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το project στο Λονδίνο» μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης αφήνοντας μία γλυκιά… γεύση και μια ελπίδα ότι η τέχνη και το διαφορετικό, το ανατρεπτικό, μπορεί να ανθίσει και να ξεχωρίσει σε δύσκολους καιρούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News