Διαδραστική ανάγνωση παραμυθιού στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Πολιτισμός
Διαδραστική ανάγνωση παραμυθιού στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Πέμπτη,27 Δεκ 2018, 18:30
Χριστουγεννιάτικο Κάστρο
Μη χάσετε τις πλούσιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας.

Η Συναυλία που θα γίνει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου σήμερα, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ξεκινά στις 20:30, έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό και τίτλο «MUSICA DIVINA».

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα κλασικής μουσικής σε αλληλουχία με γνωστά Χριστουγεννιάτικα έργα.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα: Ave Maria-caccini, Corelli - Concerto grosso n. 8, Holly jazzy christmas, Born on this day, Gloria in exelsis, Jingle-bell Rock, Μικρός Τυμπανιστής, O holly night, Πανελλήνια κάλαντα, Sleight Ride. Stille nacht κ.α.

Επίσης θα ακουστούν έργα για solo όργανα (βιολί, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα κλπ.) και Ορχήστρα. Την ορχήστρα απαρτίζουν Βιολιά, Βιόλες, Βιολοντσέλα, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα και τρομπόνι.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου είναι:

10:30: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

11:00 - 13:00: Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece με θέμα: «Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει».

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι: Βίκυ Μπαζούλα -Παπαδάκη & Ειρήνη Μαρκάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International Ομάδα Κρήτης, Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece, www.lllgreece.org

12:30 - 16:30: Εκδηλώσεις των «Εμείς και Εμείς...pre games» για το κυνήγι των παιδιών!

17:30: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Παιχνίδι «Κουτάλα»- Η συγγραφέας Αργυρώ Παπαδάκη αφηγείται διαδραστικά έναν από τους επτά περιπετειακούς μύθους του ομώνυμου παραμυθιού.

18:00: Κεντρική Σκηνή: Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με χριστουγεννιάτικη μελωδίες. Στο πιάνο η Έλενα Περισυνάκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου.

18:30: Ο ξυλοπόδαρος Θάνος κάνει το γύρο της πόλης και έρχεται για παιχνίδι με τα παιδιά στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

18:30: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» μαγειρεύει τα «Τόπια»- Ένα φαγητό από την περιοχή του Στείρωνα.

18:30: Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Η περιπέτεια της Χριστίνας στον βυθό της θάλασσας;» από τη συγγραφέα Ντίνα Βασιλάκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

19:00: Ο ξυλοπόδαρος Μojo τριγυρίζει στην πόλη και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00: Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τραγούδια Δ. Σαββόπουλου, Θ. Μικρούτσικου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη και άλλων σύγχρονων τραγουδοποιών και συνθετών.

Γιάννης Κασσωτάκης: τραγούδι – κιθάρα, Αλέξανδρος Κανακάκης: τραγούδι- πνευστά, Μανώλης Κανακάκης: τραγούδι - πιάνο

Facebook: Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

twitter: @XrKastro

instagram: xristougenniatikokastro

youtube: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - https://www.youtube.com/watch?v=wr8wvO2oeHs

e-mails: [email protected] - [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News