Τρεις ιδιαίτερες φωνές στην πιο εκκεντρική συναυλία του φθινοπώρου!

Πολιτισμός
Τρεις ιδιαίτερες φωνές στην πιο εκκεντρική συναυλία του φθινοπώρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Παρασκευή,26 Οκτ 2018, 21:30
Φουγάρο
Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας στο Μόνιτορ Φεστ

Μία ξεχωριστή συναυλία από την πιο ιδιαίτερη παρουσία στο ελληνική ηλεκτρονική μουσική θα δοθεί στο Ηράκλειο από την Λένα Πλάτωνος στο πλαίσιο του «Monitor Fest 2018».

Μαζί της θα είναι η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας. Από τις μέρες του εμβληματικού “Σαμποτάζ”, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Πειραματίστηκε, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκη, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον. Δίσκοι της επανακυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποθεώθηκαν από τον διεθνή Τύπο και έγιναν ανάρπαστοι.

Τον Δεκέμβριο του 2017, στην ασφυκτικά γεμάτη κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έγινε η πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της.

Η παράσταση θα ανέβει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 9:30 το βράδυ, στην αίθουσα “Φουγάρο”. Η είσοδος είναι 12-15 ευρώ (προπώληση: viva.gr, βιβλιοπωλείο “Λέξις”).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News