Πολιτισμός

Συναυλία

«Dretta» - Ο Βασίλης Γιασλακιώτης στον Κούλε Μοιρών

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 9:30 μμ, Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών

«Dretta» - Επιστρέφει στη γενέτειρα του ο Βασίλης Γιασλακιώτης

Στον τόπο καταγωγής τους, τις Μοίρες, επιστρέφει ο λυράρης Βασίλης Γιασλακιώτης την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21:30 μ.μ. στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Με το κρητικό μουσικό ιδίωμα στις αποσκευές του και με σπουδές στην παραδοσιακή λύρα ο Βασίλης Γιασλακιώτης παρουσιάζει ένα συνονθύλευμα τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Παράλληλα με τη μουσική παράσταση, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί Live Painting από τη Χαρά Λάππα, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία θα γεμίσει τον καμβά της με χρώματα και συναισθήματα.

Ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος (200 άτομα) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 6975553818

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Το μουσικό σύμπαν του “Dretta”

Ένα συνονθύλευμα τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής με βάση το κρητικό μουσικό ιδίωμα. Έχοντας ως αφετηρία την κρητική παράδοση, ο Βασίλης Γιασλακιώτης συνθέτει μουσικές από την εφηβεία του μέχρι σήμερα. Όπως λέει: «κάθε είδος μπορεί να παντρευτεί με ένα άλλο εάν υπάρχει αγάπη και αισθητική.»

Το ‘’Dretta’’ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας σε συνδυασμό με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις ή εικαστικά θέματα. Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στο θέατρο Αλκμήνη όπου αποσπάσματα από ταινίες μικρού μήκους συνόδευσαν τα επτά κομμάτια του δίσκου. Επίσης το ‘’Dretta’’ έχει παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Ισόγειο παράλληλα με έκθεση χαρακτικής του Α΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Πολυμήχανο Café Theatral παράλληλα με έκθεση έργων της σπουδαίας ζωγράφου Αναστασίας Στίνη και τέλος, στον εναλλακτικό χώρο six d.o.g.s με συγκεκριμένα ηχητικά αποσπάσματα και samples.

Φέτος τον Νοέμβριο, το project “Dretta” θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εκτός από τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου, στις μουσικές παραστάσεις παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια, ενορχηστρωμένα σύμφωνα με την αισθητική και την ατμόσφαιρα του ''Dretta’'.

 

Μουσικοί:

Ανδρέας Αρβανίτης: κρητική λύρα / μαντολίνο

Αποστόλης Γιασλακιώτης: ηλεκτρικές κιθάρες / fx

Γιάννης Βουτσινάς: ηλεκτρικό μπάσο / κοντραμπάσο

Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα / sampling

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Bασίλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στο Ωδείο του Σπύρου Σηφογιωργάκη από όπου αποφοίτησε 6 χρόνια μετά.

Στη συνέχεια σπούδασε τύμπανα στο Ηράκλειο όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τύμπανα στο Modern Music School της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Συνεργάζεται με δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και συμμετάσχει σε γνωστά σχήματα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Σχόλια