default-image

«Ποιμένες Αγραυλούντες» στη Γέργερη

Πολιτισμός
«Ποιμένες Αγραυλούντες» στη Γέργερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγύρι
Πέμπτη,16 Αυγ 2018, 21:00
Χώρος παλιών κατασκηνώσεων, Γέργερη

Η 13η συνάντηση με τον τίτλο “Ποιμένες αγραυλούντες” στη Γέργερη, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον χώρο των παλιών κατασκηνώσεων.

Οι “Ποιμένες αγραυλούντες” είναι μια γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών, που ξεκίνησε το 2006 στη Γέργερη και σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών πνευστών οργάνων απ’ όλη την Κρήτη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο.

«Μετά τη συνάντησή μας και με τους Γρεκάνους της Κάτω Ιταλίας, σειρά έχει η συνάντηση με την παράδοση των πνευστών της Σκοτίας», τονίζουν οι διοργανωτές. Η μουσική των λαϊκών πνευστών συνεχίζει να γράφει ιστορία στον τόπο μας, παντρεύοντας μοναδικά τους ήχους τού χθες και του σήμερα, δημιουργώντας μια μοναδική ακουστική και πολιτισμική εμπειρία.

Φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο - στις 6 το απόγευμα - για την ιστορία και την κατασκευή της ασκομαντούρας, με τους Περικλή Σχοινά, Κωστή Μουζουράκη, Γιώργη Καψάλη και Γιώργη Κουτεντάκη.

Θα ακολουθήσει καντάδα και κάλεσμα στα σοκάκια του χωριού. Κατόπιν θα οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον ήχο της με Έλληνες μουσικούς, αλλά και με μουσικούς της Σκοτίας, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στη βραδιά.

Θα λάβουν μέρος επίσης οι Περικλής Σχοινάς, Δαμιανός Βασιλάκης, Γιάννης Ρομπογιαννάκης και Κωστής Μουζουράκης με τη μουσική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης. Από τη Σκοτία θα συμμετέχουν οι Steve Jackson, John Atkinson-Milmoor και Doog Radcliffe. Μουσική επιμέλεια: Κωστής Μουζουράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News