11 χρόνια Κρήτη, Ήθη, Έθιμα και Κρητική Φιλοξενία

Πολιτισμός
11 χρόνια Κρήτη, Ήθη, Έθιμα και Κρητική Φιλοξενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,29 Αυγ 2018, 21:00
Προβλήτα του λιμανιού "Σκάλα", στην Παλαιόχωρα Χανίων

Για 11η χρονιά η Κρητική παράδοση και πολιτισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης  «Κρήτη – Ήθη – Έθιμα – Κρητική Φιλοξενία», που σκοπό έχει την προβολή της παράδοσης και του νησιού μας εντός και εκτός της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, στον πρώην Δήμο Πελεκάνου ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εκδήλωση ενώ στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εκδήλωση.

Στις προηγούμενες χρονιές έχουν φιλοξενηθεί στις εκδηλώσεις αυτές μεγάλο μέρος των χορευτικών συλλογών του Νομού Χανίων όπως η Λεβεντογέννα  Κρήτη – Αροδαμός -Βιγλάτορες – Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου – Λαογραφίκος Όμιλος Χανίων – ο Σύλλογος Ονειροκρητές  ο Σύλλογος Σταυραετοί,ο Χορευτίκος Σύλλογος "Η Κίσσαμος" κ.α.

Επίσης έχουν φιλοξενηθεί από την Αθήνα χορευτικοί σύλλογοι όπως Αγ. Αναργύρων – Ζωγράφου - Ν. Καζαντζάκη – Μεταμόρφωσης - Περιστερίου – Χαλανδρίου κ.α.

Από τις εκδηλώσεις σε αυτά τα 11 χρόνια δεν έλειψαν το 2008 ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ζήδρος» από την Κύπρο το 2009 ο χορευτικός Σύλλογος Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες» το 2013 ο Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Κορδελιού Θεσσαλονίκης «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»  το 2015 το Μουσικοχορευτικός Συγκρότημα Ιστιαίας «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ» και το  2016 ο Χορευτικός Σύλλογος Αιδηψού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις δικές μας εκδηλώσεις επισκεφτήκαμε τα δικά τους μέρη (Κύπρο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Ευβοια)

Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν 29-30 και 31 Αυγούστου και όπως και πέρυσι θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με τίτλο «ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ» με χορευτικά και καλλιτέχνες ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ στην προβλήτα του λιμανιού Σκάλα στην ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΝΙΩΝ με παρουσιάστρια την Στέλλα Μανούσακα.

Επίσης θα  περιλαμβάνουν και τις γνωστές ΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΝΤΑΔΑΣ  στις 30 Αυγούστου στην Παλαιόχωρα ενώ στις 31 Αυγούστου στη Σούγια.

Η εκδήλωση είναι με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανιών και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News