Πολιτισμός

Μαγική η χθεσινή βραδιά στη Σπιναλόγκα - Ονειρικό σκηνικό στο μαρτυρικό νησί

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν στη Σπιναλόγκα το βράδυ της Τετάρτης για την παρουσίαση του μουσικού έργου «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα», του Νίκου Ξυδάκη, σε ποίηση Διονύση Καψάλη.

Τη συναυλία έδωσε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο μαρτυρικό νησί, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο φάκελο της υποψηφιότητας με τον οποίο θα διεκδικήσει την ένταξή του στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ηγουμενίδης: «Ενισχύουμε την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO»

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε στη Σπιναλόγκα στα πλαίσια της μουσικής εκδήλωσης για την προβολή και ενίσχυση της υποψηφιότητας του φακέλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενισχύουμε και στηρίζουμε την πρόταση ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Προωθείται ένας πλήρης φάκελος με ουσιαστικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Σπιναλόγκα στον παγκόσμιο πολιτισμό και να αναγνωριστεί  ως παγκόσμιο μνημείο με ιστορική και συμβολική αξία. Ένας εμβληματικός τόπος - σύμβολο του ανθρώπινου πόνου αλλά και του μαρτυρικού αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση».

Σημειώνεται ότι το μουσικό έργο «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» του Νίκου Ξυδάκη, σε ποίηση Διονύση Καψάλη, το οποίο παρουσιάστηκε χθες, θα συμπεριληφθεί στο φάκελο, με τον οποίο το μαρτυρικό νησί θα διεκδικήσει την ένταξή του στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Σχόλια