Πολιτισμός

«Διαβάζω για τους Άλλους»: Γίνε κι εσύ μέρος του ονείρου!

Πως θα νιώθαμε εάν δεν είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο; Τι θα κάναμε εάν η ανάγνωση ενός βιβλίο περιοριζόταν σε ελάχιστους τίτλους;

Τα παραπάνω ενδεχόμενα, σίγουρα, θα μας δυσαρεστούσαν, αν όχι, θα μας απογοήτευαν… Κι όμως, αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας, τόσο στην Κρήτη, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γι’ αυτό, υπάρχει το «Διαβάζω για τους άλλους», ένας πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος, μέσα στα τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχει ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα/δωρεάν στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών, που τώρα, χρειάζεται τη δική μας στήριξη, καθώς στόχος τους είναι να παράγουν 123 ακουστικά βιβλία το χρόνο.

Έτσι, συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία με ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και στη μάθηση για όλους.

Γιατί τα ακουστικά βιβλία για τυφλούς είναι ελάχιστα.

Γιατί οι τυφλοί φοιτητές δεν έχουν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε braille ή σε ακουστική μορφή για να μπορούν να διαβάσουν.

Γιατί είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθένα να μπορεί να επιλέξει για να διαβάσει όποιο βιβλίο επιθυμεί.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του «Διαβάζω για τους Άλλους», κ. Αργυρώ Σπυριδάκη: «Το όνειρο του Διαβάζω για τους άλλους απέχει ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα. Κι εδώ χρειαζόμαστε τη στήριξή σου!

Γίνε κι εσύ μέρος του ονείρου! Υποστήριξε χρηματικά την καμπάνια για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο δικό μας στούντιο. Για να μπορούμε να ηχογραφούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα βιβλία για τους τυφλούς.

Για να συνδημιουργήσουμε την κοινωνία στην οποία οραματιζόμαστε να ζούμε!»

Ο στόχος τους:

Κύριος στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι η συνεχόμενη ηχογράφηση και παραγωγή ακουστικών βιβλίων (ακαδημαϊκών και λογοτεχνικών) για τυφλούς. Επίσης, εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους διαβάζουν ζωντανά σε ηλικιωμένους σε γηροκομεία, σε κλινήρεις σε νοσοκομεία, σε αναλφάβητούς σε φυλακές, σε παιδιά σε ορφανοτροφεία.

Την ιδέα για το «Διαβάζω για τους Άλλους» εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη. Σε συζήτηση με τον φίλο της, Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, σχετικά με βιβλία που έχουν διαβάσει, η Αργυρώ συνηδειτοποίησε, πόσο λίγοι, σε σχέση με την παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή, είναι οι διαθέσιμοι τίτλοι ακουστικών βιβλίων στην Ελλάδα για τους μη βλέποντες.

Αποφάσισε λοιπόν να εμπνεύσει εθελοντές να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να ηχογραφήσουν ένα βιβλίο ο καθένας, σε εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών.

Από την πρώτη συνάντηση εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιανουάριου του 2015, μέχρι σήμερα έχουμε ηχογραφήσει 123 βιβλία, έχουμε συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ζωντανών αναγνώσεων με 17 ιδρύματα για παιδιά και 21 γηροκομεία, βοηθώντας πάνω από 1000 ανθρώπους να νιώσουν ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη και κρατώντας τους έτσι συντροφιά.

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τους εθελοντές τους Διαβάζω που αποτελούν την κάρδια και την κινητήριά δύναμή του! Μέχρι σήμερα οι εγγεγραμμένοι εθελοντές μας είναι πάνω από 3,245 άτομα και βρισκόμαστε σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά).

Πως θα βοηθήσετε;

Μπορείτε να συνεισφέρετε κάνοντας τη δωρεά σας ΕΔΩ.

Σε περίπτωση που κάποιος όμως το επιθυμεί μπορεί να κάνει κατάθεση για τον σκοπό αυτό και στον παρακάτω Τραπεζικό λογαριασμό του Διαβάζω για τους Άλλους στην Alpha Bank.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

GR5401401270127002002023278

ALPHABANK

Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη Studio.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια