«Διαβάζω για τους Άλλους»: Γίνε κι εσύ μέρος του ονείρου!

Πολιτισμός
«Διαβάζω για τους Άλλους»: Γίνε κι εσύ μέρος του ονείρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα νιώθαμε εάν δεν είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο; Τι θα κάναμε εάν η ανάγνωση ενός βιβλίο περιοριζόταν σε ελάχιστους τίτλους;

Τα παραπάνω ενδεχόμενα, σίγουρα, θα μας δυσαρεστούσαν, αν όχι, θα μας απογοήτευαν… Κι όμως, αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας, τόσο στην Κρήτη, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γι’ αυτό, υπάρχει το «Διαβάζω για τους άλλους», ένας πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος, μέσα στα τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχει ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα/δωρεάν στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών, που τώρα, χρειάζεται τη δική μας στήριξη, καθώς στόχος τους είναι να παράγουν 123 ακουστικά βιβλία το χρόνο.

Έτσι, συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία με ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και στη μάθηση για όλους.

Γιατί τα ακουστικά βιβλία για τυφλούς είναι ελάχιστα.

Γιατί οι τυφλοί φοιτητές δεν έχουν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε braille ή σε ακουστική μορφή για να μπορούν να διαβάσουν.

Γιατί είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθένα να μπορεί να επιλέξει για να διαβάσει όποιο βιβλίο επιθυμεί.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του «Διαβάζω για τους Άλλους», κ. Αργυρώ Σπυριδάκη: «Το όνειρο του Διαβάζω για τους άλλους απέχει ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα. Κι εδώ χρειαζόμαστε τη στήριξή σου!

Γίνε κι εσύ μέρος του ονείρου! Υποστήριξε χρηματικά την καμπάνια για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο δικό μας στούντιο. Για να μπορούμε να ηχογραφούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα βιβλία για τους τυφλούς.

Για να συνδημιουργήσουμε την κοινωνία στην οποία οραματιζόμαστε να ζούμε!»

Ο στόχος τους:

Κύριος στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι η συνεχόμενη ηχογράφηση και παραγωγή ακουστικών βιβλίων (ακαδημαϊκών και λογοτεχνικών) για τυφλούς. Επίσης, εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους διαβάζουν ζωντανά σε ηλικιωμένους σε γηροκομεία, σε κλινήρεις σε νοσοκομεία, σε αναλφάβητούς σε φυλακές, σε παιδιά σε ορφανοτροφεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News