Πολιτισμός

Στο «μικροσκόπιο» αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης

Τα σχέδια του ΥΠ.ΠΟ για την Κρήτη - Αρχαιολογικές έρευνες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μεγάλα έργα σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης καθώς και παρεμβάσεις για την ανάδειξη χώρων όπου μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες πολιτιστικές δράσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Ήδη, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης η οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, ενώ πολύ σύντομα ξεκινούν αρχαιολογικές έρευνες στη θέση Ονιθέ Γουλεδιανών Ρεθύμνου, σύμφωνα με την Λυδία Κονιόρδου.

Ενώ στο στάδιο της υπογραφής βρίσκονται τόσο το έργο της ανάδειξης του υστερομινωικού νεκροταφείου Αρμένων όσο και η οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου.

Μετά από 100 και πλέον χρόνια ξεκινούν αρχαιολογικές έρευνες έξω από το χωριό Πλάτη του Οροπεδίου Λασιθίου, όπου εκεί είχε αναδειχθεί ένας Μινωικός οικισμός.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στα ώριμα έργα τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο ΠΕΠ Κρήτης.

Εντωμεταξύ πέρασε από το ΚΑΣ η στατική μελέτη του Δικταίου Άντρου η οποία θα οδηγήσει στην επικαιροποίηση της Αρχιτεκτονικής, με τη τελευταία να περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον φωτισμό, στα σκαλοπάτια, στη κουπαστή και όχι μόνο.

 

Σχόλια