Πολιτισμός

Κυκλοφορεί η πολυαναμενόμενη βιογραφία για τον Βενιζέλο

Η βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο 'Ανθρωπος, ο Ηγέτης», που έγραψε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης παρουσιάζεται την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Χαλέπα Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Φίλης πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.

Θα προηγηθεί εισαγωγική τοποθέτηση από τον επιμελητή της έκδοσης Γιώργο Κουκουράκη, επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος. Αποσπάσματα από την έκδοση θα διαβάσει ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος-λογοτέχνης.

Η δίτομη έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τις εκδόσεις της Εστίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα «Βενιζέλος», «πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του, από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι τον θάνατό του στο Παρίσι (1936) και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της.

»Στις 1.160 σελίδες του έργου, που περιλαμβάνει σπάνιο εικονογραφικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος, τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής σκηνής διαπλέκονται με τα διεθνή, τις προσωπικές στιγμές του ηγέτη, τις ιδεολογικές του ανησυχίες, τα πνευματικά του ενδιαφέροντα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια