Πολιτισμός

Έκθεση με φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του διεθνώς γνωστού δημιουργού της ταινίας Παντελή Βούλγαρη.

Άνοιξε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Το τελευταίο σημείωμα", με υλικό "μπροστά και πίσω από τις κάμερες".

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του διεθνώς γνωστού δημιουργού της ταινίας Παντελή Βούλγαρη, του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, άλλων θεσμικών εκπροσώπων και πολλών πολιτών, οι οποίοι ξεναγήθηκαν-ενημερώθηκαν για την έκθεση και την ταινία τόσο από τον κ. Βούλγαρη, όσο και από τον ερασιτέχνη ηθοποιό και φωτογράφο των σκηνών της ταινίας-έκθεσης Μανόλη Μαυράκη.

Ο κ. Βούλγαρης και ο κ. Μαυράκης ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και στήριξη της ταινίας αλλά και της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Ηράκλειο και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες του νησιού. Για την έκθεση, τη σημαντικότητα της ταινίας και τη συμβολή της αναφέρθηκε ο κ. Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας τον κ. Βούλγαρη και τον κ. Μαυράκη.

Επίσης, τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία εξέφρασε στον κ. Βούλγαρη και στον κ. Μαυράκη ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανόλης Μαυράκης, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία ως ηθοποιός, κατέγραψε με το φακό του το χρονικό της υλοποίησης της ταινίας σε 2.000 στιγμιότυπα, όπου τα 180 από αυτά παρουσιάζονται σε διαδοχικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2017, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε. Ηρακλείου, της Π.Ε. Χανίων, της Π.Ε. Ρεθύμνου, της Π.Ε. Λασιθίου, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνου, του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καντανιωτών "Καντάνια".

Σχόλια