Πολιτισμός

«Δείγματα ποιητικά» του Αιμίλιου Γάσπαρη

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο καφέ ΚΙΜΩΛΙΑ (Πλατεία 25ης Μαρτίου, Ρέθυμνο) θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Αιμίλιου Γάσπαρη

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο καφέ ΚΙΜΩΛΙΑ (Πλατεία 25ης Μαρτίου, Ρέθυμνο) θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Αιμίλιου Γάσπαρη «Δείγματα Ποιητικά» από την Λένα Φωτοπούλου, διευθύντρια του Γυμνασίου Ατσιποπουλου

Ποιος είναι ο Αιμίλιος Γάσπαρης

Ο Αιμίλιος Γάσπαρης είναι φιλόλογος, ποιητής και εικαστικός. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Τα  «Δείγματα ποιητικά» είναι η τρίτη  ποιητική συλλογή του. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο της συλλογής και με όσο βάρος έχει η λέξη «δείγματα»,  σ' αυτή περιέχονται ποιητικές ενότητες  που με θαυμαστό τρόπο δείχνουν την ικανότητα και την ευαισθησία του για ένα σύνολο θεμάτων που αποτελούν πάντοτε πηγή έμπνευσης.

Με μια ματιά βαθιά μέσα στην πραγματικότητα και με μια αντίληψη απόλυτα ανθρώπινη, με την αγάπη για τον τόπο και την επαφή με πόλεις και τοπία, την επιστροφή των μύθων και την ερωτική ανάγκη, την επίδραση των γεγονότων και τη συνομιλία με τους δυνατούς της τέχνης αυτής, τα ποιητικά αυτά δείγματα αποτελούν ένα παράδειγμα αληθινό, βαθύ και όμορφο.

Μια ποίηση αυθεντική και κοινωνική, μια εμπνευσμένη και με μοναδική μαεστρία κατάθεση συναισθημάτων  και παράλληλα μια αγωνιώδης περιήγηση σ' αυτό που παραμένει μόνιμο, στη διαρκή διάσταση της τέχνης. Μαζί με μια σειρά σχεδίων από τις εικαστικές του δημιουργίες και με τα ποιήματα που συνθέτουν την συλλογή αυτή, μας δίδεται ένα σώμα ολοκληρωμένο και σφιχτό και συνάμα αποκαλυπτικό μιας πορείας υπέροχα δημιουργικής.      

Σχόλια