Πολιτισμός

Δωρεάν διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Μια ενδιαφέρουσα διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, γονείς, εκπαιδευτικοί, νέοι και κάθε ενδιαφερόμενος.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διά του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Γονέων των Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ και το Σάββατο 6 Μαΐου από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι,  ανοικτή στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.  

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και επαγγελματικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες σπουδών μετά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και για διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα, με σκοπό να διευκολυνθούν στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις τους.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Στην πρώτη θα υπάρχουν εισηγήσεις των φορέων, ενώ στη δεύτερη ενότητα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τους εκπρόσωπους  του κάθε φορέα στα περίπτερα πληροφόρησης. Στην τρίτη ενότητα θα υλοποιηθούν για μαθητές και γονείς εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα υπάρχουν μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια