default-image

Πιστοί υποδέχτηκαν τα Πάντιμα Δώρα στον Άγιο Τίτο (photos)

Κρήτη
Πιστοί υποδέχτηκαν τα Πάντιμα Δώρα στον Άγιο Τίτο (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ευλάβεια και κατάνυξη εκατοντάδες Ηρακλειώτες αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου για να προσκυνήσουν τα Πάντιμα Δώρα των Μάγων προς το Χριστό.

Η υποδοχή των Πάντιμων Δώρων έγινε το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και με τη συμμετοχή των πιστών, ενώ ψαλλόταν Παράκληση στα Τίμια Δώρα.

Στις 5 το απόγευμα, ακολούθησε ο μεγάλος εσπερινός της εορτής των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ειρηναίου.

Στις 10 το βράδυ τελέστηκαν ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, ιερουργούντος του Πανοσιολογότατου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθοδίου Βενιδάκη, Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους

Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Ηρακλείου. Τα Άγια Δώρα ήρθαν στο Ηράκλειο από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους και εκτέθηκαν σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, από το Σάββατο έως τις 28 τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου.

Δείτε το πρόγραμμα των Ακολουθιών κατά την παραμονή των Πάντιμων Δώρων στον Άγιο Τίτο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News