Πολιτισμός

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του κόσμου!

O φωτογραφικός θεσμός του περιοδικού National Geographic ανακοίνωσε τους νικητές του Travel Photographer of the Year 2016. Εικόνες από όλο τον κόσμο , στιγμές της καθημερινότητας που κατέγραψαν κορυφαίοι ταξιδιωτικοί φωτογράφοι και απαθανατίζουν τον παλμό στον πλανήτη γη.

Anthony Lau

Το  μεγάλο βραβείο και τη πρώτη θέση στη κατηγορία "People" πήρε ο Anthony Lau με τη φωτογραφία με τίτλο "Winter Horseman" (χειμερινός καβαλάρης), όπου απεικονίζει ένα καβαλάρη στη Μογγολία. O μεγάλος νικητής κέρδισε ένα επταήμερο φωτογραφικό σαφάρι για πολικές αρκούδες.

Yasmin-Mund

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας "People" βρέθηκε η φωτογραφία Rooftop Dreams - Varanasi (όνειρα στην ταράτσα) από τη Yasmin Mund. Απεικονίζει οικογένειες να κοιμούνται στις ταράτσες των σπιτιών τους, στη Varanasi της Ινδίας, λίγο πριν την αυγή.

Mattia-Passarini

Στη τρίτη θέση της κατηγορίας "People" έχουμε την εικόνα "Remote life at -21 degree" (απομακρυσμένη ζωή στους -21 βαθμούς) του Mattia Passarini, η οποία απεικονίζει μία γυναίκα που μεταφέρει ένα κορμό δέντρου σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας.

Hiroki Inoue

Στην κατηγορία "Nature" (φύση) την πρώτη θέση πήρε ο Hiroki Inoue με την εικόνα "Wherever you go, I will follow you!" (όπου και αν πας θα ακολουθήσω). Η φωτογραφία δείχνει δύο κόκκινες αλεπούδες να κυνηγιούνται (περίοδος ζευγαρώματος) στην Ιαπωνία.

Massimiliano-Bencivenni

Στη δεύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας επιλέχτηκε η φωτογραφία "Double trapping" (διπλή παγίδα) του Massimiliano Bencivenni, στην οποία βλέπουμε ένα caiman (είδος αλιγάτορα) της Βραζιλίας να πιάνει ένα ψάρι, το οποίο έχει πιάσει ένα άλλο ψάρι.

Victor-Lima

Τέλος στη τρίτη θέση της κατηγορίας "Nature" έχουμε τη φωτογραφία "Lagunas Baltinache (Atacama Desert)" του Victor Lima. Η φωτογραφία είναι από την έρημο Atacama της Χιλής και απεικονίζει τις λίμνες Baltinache κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Takashi-Nakagawa

Τέλος έχουμε την κατηγορία "Cities" στην οποία την πρώτη θέση πήρε ο Takashi Nakagawa με τη φωτογραφία "Ben Youssef". Η φωτογραφία έγινε στο Μαρακές του Μαρόκο.

Wing-Ka-H.

Στη δεύτερη θέση έχουμε τη φωτογραφία "Silenced" (φιμωμένο) του Wing Ka H από τη πόλη Guangzhou της Κίνας και τους φοιτητικούς κοιτώνες του πανεπιστημίου της περιοχής.

Jeremy Tan

Τέλος στη τρίτη θέση έχουμε τη φωτογραφία "Celestial Reverie" του Jeremy Tan, η οποία απεικονίζει τον Komtar Tower της πρωτεύουσας της επαρχίας Penang της Μαλαισίας, George Town, υπό το φως ενός κεραυνού.

φωτογραφίες : nationalgeographic.com

Σχόλια