Πολιτισμός

Έφτασε στην Κρήτη ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο πλανήτης του Μικρού Πρίγκιπα κυριεύθηκε απο τα σατανικά δέντρα Μπάο Μπαπ. Πλέον είναι και αυτός ένας πρόσφυγας που βρίσκει καταφύγιο στον πλανήτη γη, στο νησί της Κρήτης.

Ένας πιλότος-πνεύμα κάνει αστρικά ταξίδια με τη "βαλίτσα" του. Μέσα στη βαλίτσα υπάρχει μια μαγική κόκκινη καρφίτσα. Αυτή η κόκκινη καρφίτσα έχει την δύναμη να τον μεταφέρει σε όλο το σύμπαν και να τον φέρνει σε επαφή με μυθικούς ήρωες και πρόσωπα που μπορούν ακόμη να μας μυήσουν σε ιστορίες αγάπης.

Ο πιλότος-πνεύμα επιλέγει να ταξιδέψει στη χώρα του "ποτέ" (neverland) για να γνωρίσει τον Πήτερ Παν, όμως το αεροπλάνο του απο έλλειψη καυσίμων κανει αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη και εκεί γνωρίζεται με τον Μικρό Πρίγκηπα.

Ο Μικρός πρίγκιπας, μέσα απο τις αναμνήσεις του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου-πνεύμα όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων.

Κάθε περιγραφή του Μικρού Πρίγκιπα, κάθε συζήτησή του, με τα λουλούδια, με την αλεπού και το τριαντάφυλλό του, που πλέον τον συντροφεύει παντού μέσα σε ένα κινιτό δοχείο, είναι ένα μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την "αλήθεια".

Σκηνοθεσία - Προσαρμογή -Σκηνικό: Τίτος Λίτινας. Μουσική: Λένα Πλάτωνος.

Video: Γεώργιος Κορακιανίτης. Παίζουν: Γεωργία Γαλλιάκη, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Τίτος Λίτινας.

Σχόλια