Πολιτισμός

"Τρέξε, αν μπορείς" παροτρύνουν οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη(video)

Την ταινία "Τρέξε, αν μπορείς" του Γερμανού σκηνοθέτη Dietrich Bruggemann, παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Απριλίου, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Goethe-Institut και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Η ταινία εντάσσεται στον κύκλο προβολών "Η ζωή είναι η ουσία", που λαμβάνει χώρα τις πρώτες τρεις Τετάρτες του Απρίλη στην αίθουσα του Νέου Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα και Γιαννίκου).

Ώρα έναρξης 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Δύο εντελώς διαφορετικοί άντρες ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Ο Μπεν είναι ένας φοιτητής, λίγο μετά τα είκοσι που τελειώνει το μεταπτυχιακό του. Είναι επίσης καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα και αναπληρώνει την ικανότητά του να περπατά με την πνευματική του οξυτητα.

Προσπαθώντας να ολοκληρώσει την εργασία του για την αποφοίτηση του, δέχεται την βοήθεια ενός σπουδαστή ιατρικής, του Κρίστιαν, στον οποίο θα βρει ένα αδελφό πνεύμα και θα χτίσουν μαζί μια φιλική σχέση.

Οταν όμως ο Κρίστιαν θα γνωρίσει την Ανίκα, μια φοιτήτρια μουσικής την οποία ο Μπεν θαυμάζει από απόσταση, τα πράγματα θα περιπλακούν. Οταν θα την συναντήσει από κοντά, εκείνη θα εντυπωσιαστεί από το πνεύμα του και την αγάπη του για την μουσική και ο Μπεν θα αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να έχουν ένα μέλλον μαζί. Ομως ο Κρίστιαν θα αρχίσει να βγαίνει με την Ανικα και η σχέση των δύο φίλων θα δοκιμαστεί.

Πώς κρατιέται μια φιλία, όταν μπαίνει στη μέση ο έρωτας, και πώς λειτουργούν έρωτας και σεξ, όταν στην εξίσωση υπάρχει κι ένα αναπηρικό καρότσι; Στην πρώτη του ταινία, γυρισμένη το 2010, ο Ντίτριχ Μπορύγκεμαν, χτίζει μια διαφορετική ιστορία ερωτικού τριγώνου, με γερή δόση μαύρου χιούμορ και πνευματώδεις διαλόγους, συχνά στα όρια του παραλόγου.

Σκηνοθεσία: Dietrich Bruggemann. Με τους Robert Gwisdek, Jacob Matschenz, Anna Bruggemann.

Σχόλια