default-image

"Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" θεατρικό από την ομάδα Ιυττός στο "Σπίτι"

Πολιτισμός
"Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" θεατρικό από την ομάδα Ιυττός στο "Σπίτι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παραστάσεις στο περιβόητο "Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ξεκινούν ξανά. Μετά την επιτυχία που γνώρισαν "Τα Κόκκινα Φανάρια", προσελκύοντας εκατοντάδες Ηρακλειώτες θεατρόφιλους και μη, η θεατρική ομάδα Ιυττός επιστρέφει δριμύτερη.

Αυτή τη φορά, ο πολιτισμικά αεικίνητος Κρητικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αντώνης Ντουράκης καταπιάνεται με τα ζητήματα της μοναξιάς και της ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία. Αυτά είναι τα κύρια θέματα τα οποία πραγματεύεται η "Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" του Edward Albee, η οποία κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή στο "Σπίτι".

Το έργο

"Στην Ιστορία του ζωολογικού κήπου το θέμα του έργου είναι η ανάγκη για επικοινωνία που νιώθουμε οι άνθρωποι και το αφόρητο βάρος της μοναξιάς που αισθάνεται όποιος αναγκάζεται να μείνει μόνος. Παρακουλουθούμε τη συνάντηση δύο αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων.

Ο Πήτερ είναι ο αστός, ο άνθρωπος που έχει ταχτοποιήσει τη ζωή του σε κουτάκια όπου μέσα σ' αυτά μπορεί και τη διαχειρίζεται. Ο Τζέρυ είναι μόνος έχοντας τη ζωή του όλη σε εκκρεμότητα. Ο Τζέρυ εισβάλει στη ζωή ενός αγνώστου με σκοπό να δηλώσει την ύπαρξη του κάπου.

Να επικοινωνήσει. Στο τέλος ο εισβολέας καταστρέφεται και αυτός που δέχεται την εισβολή αμφιβάλει για όλα όσα θεώρει δεδομένα και τσαλακώνεται ανεπανόρθωτα". Έτσι περιγράφει την "Ιστορία του ζωολογικού κήπου" ο Αντώνης Ντουράκης.

Ενόψει της πρεμιέρας της νέας παράστασης της θεατρικής ομάδας Ιυττός, ο Αντώνης Ντουράκης μίλησε στη "Νέα Κρήτη" για την ασθένεια της εποχής μας: τη μοναξιά... "Η μοναξιά χρειάζεται στη ζωή μας. Μιλώ για την εκούσια μοναξιά, αυτή που χρειαζόμαστε για να κάνουμε την αυτοψυχανάλυσή μας" μας λέει ο κ. Ντουράκης και χαμογελάει. "Όμως η μοναξιά, η μοναξιά που οδηγεί -ανάμεσα στ' άλλα στην κατάθλιψη- είναι αποτέλεσμα των όσων είχαμε τόσα χρόνια δεδομένα και τα οποία χάθηκαν. Έτσι ξεχάσαμε να επικοινωνούμε! Μείναμε γυμνοί, χωρίς τα "όπλα" μας... Αυτό πάθαμε!" προσθέτει με νόημα ο Αντώνης Ντουράκης.

Η μετάφραση του κειμένου έγινε από την Καίτη Κασιμάτη-Μυριβήλη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Ντουράκης με βοηθό σκηνοθέτη την Κάλλια Σταυρακάκη. Στη μουσική παραγωγή και επιμέλεια βρίσκεται η Έρη Ζερβάκη. Παίζουν οι Γιάννης Λιόκαλος και Αντώνης Ντουράκης.

Οι παραστάσεις ξεκινούν αυτήν την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η "Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" θα ανεβαίνει στο "Σπίτι" της Αγίας Τριάδας, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.30 το βράδυ. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την παράσταση, ή για το πως θα φτάσουν στο "Σπίτι", μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6984174319. Στο ίδιο τηλέφωνο γίνονται κρατήσεις για την παράσταση, οι οποίες είναι απαραίτητες λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News