Πολιτισμός

Από το Ηράκλειο στις... Βρυξέλλες!

Τρεις Κρητικοί μουσικοί στη μεγάλη συναυλία του Πάνου Γουργιώτη στο Βέλγιο.

Ο Πάνος Γουργιώτης είναι ένας σταθερά ανερχόμενος τραγουδοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στις Βρυξέλλες. Ο Νίκος Βογιατζάκης (κιθάρα), ο Κώστας Βλάχος (μπάσο) και ο Παύλος Μοναστηριώτης (ντραμς) ζουν μόνιμα στο Ηράκλειο. 

Παρόλα αυτά, οι τρεις νεαροί μουσικοί αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του Πάνου Γουργιώτη τα τελευταία τρία χρόνια. Η μουσική τετράδα δουλεύει παράλληλα και σε άλλα projects με αγγλόφωνο στίχο (Pocket in Red) και λειτουργεί πλέον ως μια ομάδα παραγωγής μουσικής με πολλές πλευρές.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι τρεις καλλιτέχνες δε θα μπορούσαν να λείψουν από την πρώτη συναυλία του Γουργιώτη για το 2016, ακόμα κι αν αυτή γινόταν στο... Βέλγιο! Το μουσικό event έλαβε χώρα στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του De Lijsterbes του καλλιτεχνικού κέντρου Kraainem των Βρυξελλών. 

Η συναυλία βασίστηκε στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γουργιώτη "Πίσω από τις βροχές", ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με επιλεγμένα τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων συνθετών, όπως ο "Κεμάλ" του Μάνου Χατζιδάκι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία πραγματοποιήθηκε και η παρθενική εμφάνιση της Ελληνικής Χορωδίας των Βρυξελλών. Οι μελωδικές της φωνές απέδωσαν γνωστά τραγούδια, όπως "Τ' αστέρι του βοριά" και το "Μη τον ρωτάς τον ουρανό", στα οποία συμμετείχαν ο Πάνος Γουργιώτης με το μουσικό του σχήμα. 

Το live γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ, όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, ήταν sold out. Το επόμενο μουσικό ραντεβού του Πάνου Γουργιώτη και των τριών Κρητικών μουσικών έχει δοθεί για τις 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (White Noise). 

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφίες: Δρ. Iωάννης Βλάχος, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης

Σχόλια