Πολιτισμός

Οι "Captivae Τρωάδες" για μία παράσταση στο "Μ. Χατζιδάκις"

Μετά την εξαιρετική πορεία τους την άνοιξη του 2015 (σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά), αυτήν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, οι "Captivae Τρωάδες" ("Αιχμάλωτες Τρωάδες") επιστρέφουν στο Ηράκλειο, στο Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις" για μία και μοναδική παράσταση στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση των "Τρωάδων" του Ευριπίδη, μια παράσταση για την ανθρώπινη αιχμαλωσία στη βία.

«Οι Τρωάδες του Ευριπίδη, έργο πολύπλευρο και βαθιά αντιπολεμικό, είναι και σήμερα (όπως πάντα στην ανθρώπινη ιστορία) καυστικά επίκαιρο. Η παράστασή μας ακολουθεί πιστά και με σεβασμό τη νοητή γραμμή και την υπόθεση του αρχαίου κειμένου, επιχειρώντας να απογυμνώσει τον αέναο κύκλο της ανθρώπινης αγριότητας, τη βία που γεννά βία. Και τη συλλογική μας ευθύνη σε μια κοινωνία που στηρίζεται στην καταστροφή για να ευημερήσει. Οι ηρωίδες και οι ήρωές μας, πριν από Τρώες-Έλληνες, Θύματα-Θύτες, Γυναίκες-Άνδρες, είναι Άνθρωποι. Και ως τέτοιοι στέκονται στη σκηνή μας φανερώνοντας πως η ανθρώπινη αιχμαλωσία στην ίδια τη βία είναι δίχως τέλος», αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

Οι συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα

Σκηνικά-κοστούμια: Βίκη Γούσιου

Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου

Χορογραφίες: Ειρήνη Μοσχάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Φωτοπούλου

Φωτισμοί: Πέτρος Τσιμπούρης

Μουσική διδασκαλία: Βασιλική Μάρκου

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Μπουλουγούρη (Γυναίκα), Ειρήνη Κλάδου (Εκάβη), Γιώργος Ξενικάκης (Ταλθύβιος), Βασιλική Μάρκου (Κασσάνδρα), Έφη Ρετσίνα (Ανδρομάχη), Αντώνης Παλιεράκης (Μενέλαος), Ειρήνη Μοσχάκη (Ελένη), Ελένη Παθιάκη και Μαρία Φωτοπούλου (Χορός).

Γραφιστική επεξεργασία: Sero/ Ορέστης Σερκελίδης

Φωτογράφιση-video: Αντώνης Ξυδιανός

Φιλολογική επιμέλεια προγράμματος: Μαριλένα Καρατάσου

Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00, ενώ η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 6987623792  

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Ρέθυμνο από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια