Πολιτισμός

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" στο Ρέθυμνο

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα, έρχεται μεθαύριο Κυριακή στο θέατρο "Ερωφίλη" στη Φορτέτζα.

Η παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου "Ιδέα" (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και έχει τιμηθεί με δύο βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ). Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στη Σερβία και στις 20 Ιουλίου κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clasico de Almagro της Ισπανίας!

Η παράσταση: Δύο νέοι ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, οι δύο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά, αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου...

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Συντελεστές: Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης-Κώστας Λώλος . Live μουσική: Κώστας Γάκης. Σκηνικά-Κουστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη. Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης.

Σχόλια